Rețeaua de gaze din Pesceana va numără 25 de km, susține primarul Ion Vasile

Multe comune din județul Vâlcea și nu numai, din toată țara, s-au asociat juridic pentru accesarea de fonduri europene. Din acest an, ADI-urile formate sau cele in curs de asociere au depus și vor depune cereri de finanțare special pentru inființarea sistemelor de distribuție a gazelor dar și pentru accesarea de granturi europene pentru diverse alte lucrări.

Comuna Pesceana are experiența unor astfel de ADI-uri, în prezent, localitatea împreună cu Roeștiul au în comun reabilitarea unui drum de legătură între cele două comune. Un drum legendar menit a scurta distanța dintre valea Cernei și valea Pescenei.

Primarul comunei Pesceana, Ion Vasile, edil reconfirmat la alegerile din acest an, a declarat că face parte dintr-o astfel de asociere cu localitățile Glăvile, Amăraști, Crețeni, Sutești și Mitrofani, un ADI pentru înființarea rețelei de gaze, iar cererile pentru obținerea de fonduri vor fi pentru gaze și drumuri de legătură.

”Comuna Pesceana este într-un ADI încă din anul 2014, dar acum am reactualizat și au mai intrat și alte comune. Suntem 5 localități care vrem în primul rând gaze, iar apoi modernizări ale drumurilor de legătură din comune. Studiul de fezabilitate are, ca lungime, 9 km de conducte de gaze la drumul județean, iar cu extinderi, sunt in total, 25 de kilometri rețea de gaze.”, a declarat primarul Ion Vasile.

În rest, se lucrează la drumul de legătură cu localitatea Roești, grădinița este aproape finalizată, iar căminul cultural și dispensarul urmează să intre în reabilitare și modernizare.

Totodată se lucrează la drumul județean care traversează comuna de la nord la sud, făcând legătura între Șirineasa și Sutești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *