Rețeaua de gaze din Budești în linie dreaptă, se lucrează la proiectul tehnic

Potrivit primarului din comuna Budești, Ion Vlădulescu, se lucrează la proiectul tehnic, unde se fac modificările pentru racordarea agenților economici la rețeaua de gaze.

O rețea de gaze care va avea în primă etapă o lungime de 26 de kilometri, aceasta urmând a fi introdusă în satele Linia, Racovița, Budești, Barza, Bârsești și Ruda. Dar, extistăp posiblitatea extinderii acesteia chiar încă din prima etapă.

Vorbim de comuna cu cel mai mare număr de locuri de muncă, raportat la populație,  la această oră sunt în jur de 4000 de salariați, numărul acestora urmând să crească odată cu mult așteptata investiție în gaze naturale.

Situaţia din comuna vâlceană nu este singulară, având în vedere că trei din patru comune din România nu sunt conectate la reţeaua de gaze naturale.

În plus, în judeţul Vâlcea sunt doar puţin peste 10 comune din cele circa 78 care au gaze naturale. Comuna Budeşti, fiind a doua, unde deja se anunţă un proiect în curs de implementare a reţelelor de gaze naturale.

Situaţia vine în condiţiile în care Ro­mânia, deşi îşi asigură din surse inter­ne mai bine de 70% din necesarul de gaze naturale, are o reţea de dis­tribuţie a gazelor mai mică decât în ţări precum Ungaria sau Cehia, care nu posedă resurse la fel de mari.

Pe teritoriul României trec 53.000 de kilometri de conducte de gaze naturale, faţă de 77.000 în Cehia, 89.000 în Ungaria, 187.000 în Polonia şi 510.000 în Germania, conform datelor dintr-un raport Eurogas, organizaţie din care fac parte cei mai puternici jucători din industria gazelor la nivel european.

Trebuie menționat că în localitatea Budești, unde oficial locuiesc peste 7000 de oameni, în realitate numărul lor apropiindu-se de 10.000, sunt cele mai multe locuri de muncă, cifră care se preconiează ca odată cu aducerea investițiilor publice să crească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *