Reţeaua de drumuri din „Răşinarii de sub munte” se modernizează

Înn comuna Mueresca se lucrează din plin la Drumul Athosului românesc, graficul de execuţie este respectat. În paralel realizarea terasamentului la acest drum există şi lucrări de stabilizare a maulurilor, de stoparea a fenomenului de eroziune, rigole şi regularizare de torenţi.

„Se lucrează la drenuri, ziduri de spirjin, rigole, casetate, rigole pietonale, astfel încât la final să avem un drum stabil care să nu se mai confrunte vreodată cu probleme de alunecare. Este o lucrare extrem de complex, vor fi refăcute poduri, podeţe, carosabil lărgit, stâlpi de curent mutaţi, astfel încât în anul 2022, acest drum va fi inaugurat”, spune primarul Ion Ungureanu.

În paralel cu această mare investitţie care priveşte drumul judeţean care traversează toată localitatea de la est la vest, administraţia Ungureanu lucrează la reabilitarea întregii infrastructuri de drumuri din Muereasca.

„pregătim un proiect amplu care priveşte modernizarea infrastructurii rutiere şi în această lună va fi depus la Ministerul Dezvoltării, pentru că am înţeles că va apărea un nou program pentru acest domeniu.Noi avem documentaţiile făcute, avize luate, tot ce include faza premergătoare obţinerii de finanţare”, spune primarul Ungureanu.

Acesta menţşionează că aşezarea geografică a localităţii a impus o gândire a tuturor investiţiilor în infrastructură, comuna Muereasca este una dispusă în cheile înguste ale râului, drumurile sunt majoritatea în pantă, înguste şi reabilitarea lor se face în condiţii dificile.

„De aceea şi reţeaua de canalizare nu poate fi una centralizată, ar fi costisitoare investiţia, cu pompe etc. Şi atunci se va merge pe sistemul occidental, din localităţile montane, cu fose septice individuale, montate în aşa fel să permită o vidanjare uşoară. În ceea ce priveşte reţeaua cu apă potabilă, aceasta acoperă 90% din localitate”, mai spune primarul din Muereasca

Răşinarii de sub Munte, cum mai este definită comuna vâlceană Mueresca din 2 motive, dispunerea în cheile înguste râului şi cu acelaşi nume dar şi pentru faptul că este locul unde s-au aşezat păstorii sibieni, începe anul 2019, printr-o provocare a turismului.

“Trebuie spus că în ultimii 10 ani, localitatea a devenit din ce în ce mai cunoscută la nivel naţional, asta graţie şi singurei mănăstiri athosite din România, Frăsinei dar şi pentru specificul ei aparte. Localitatea este una montană, dispusă între staţiunile Vâlcii şi destul de apropiată şi de municipiul Râmnicu Vâlcea dar are propria arhitectură”, conchide primarul Ion Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *