Reţeaua de canalizare va fi extinsă în majoritatea satelor din Dăeşti

Faleza de est a Oltului, de la Călimăneşti în jos, poartă un nume, un nume care se confundă atât cu sălciile care se oglindesc în apă, în dealurile care poartă pădurile drept coroană, în miturile frumoase al Castrei Traiana…Dăeşti.

Suntem în aşezarea lui Traian. Aici a contruit un impunător fort, aici se pare că mare împărat a stat o perioadă, aici pe mal de Olt, în comuna care reazemă subcarpaţii şi azi se pierde în trepte până spre cer.

O culme absolut minunată trasează o paralelă de poezie pe muchia cea mai de sus a dealurilor iar acolo, turismul a germinat frumos, în aceată parte nordică a Vâlcii. De fapt, ne apropiem de Râmnic, Fedeleşoiu zâmbeşte oraşului şi solicită supremaţie în natură, râpa albă care domină peisajul pune zălog între nord şi centru, între Dăeşti şi oraşul lui Mircea.

Fânul încă verde se pregăteşte de licuricii lui iunie, nopţile cu lună fecioară pregătesc basmele românilor iar la Dăeşti totul prinde contur ca într-un manuscris care are o copertă sus pe culmea cu pensiuni şi una jos pe faleza Oltului.

Dar pentru a deveni o destinaţie pentru cei din Râmnic, în prezent, administraţia lucrează la proiecte de infrastructură pentru ca Dăeştiul să fie o zonă urbanizată.

Astfel localitate din nordul Râmnicului va avea canalizare în majoritatea satelor prin extinderea reţelei existente, în urma unui proiect în valoare de 4 milioane de lei.

Tot în Dăeşti va fi modernizată infrastructura de drumuri locale, printr-un proiect în valoare de 2,532,961.81 lei

Şi nu în ultimul rând şcoala generalî va fi reabilitată printr-un proeict în valoare de 1,454,322.00 lei. Proiectul înseamnă reabilitare, schimbare acoperiş, mansardare parţială.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *