Rețeaua de canalizare din Frâncești urmează să fie dat ordinul de execuție

În luna septembrie urmează a se da ordinul de începere pentru rețeaua de canalizare din comuna Frâncești, un prim pas pentru a aduce această importantă utilitate în localitate. În cadrul proiectului se realizează și o modernă stație de epurare.

Totodată va începe, cu fonduri din bugetul local, asfaltarea străzii Șogorescu. Iar lucrările la complexul sportiv sunt avansate, fiind șanse ca la finalul anului să se finalizeze.

Școala din Dezrobiți se află în evaluare ofertele la proiectul privind reabilitarea și modernizarea acesteia. Și se scot la licitație cele două proiecte privind modernizarea și eficientizarea celor două grădinițe din comună, cu finanțare prin PNRR.

Și nu în ultim rând, prin PNRR, în Frâncești se va reabilita postul de poliție.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

Cu peste 1,6 milioane lei (330 per capita)  aproximativ 5000 de locuitori, vorbim de o comună dezvoltată, unde se vede clar ce înseamnă forța unui agent economic dar și a unei administrații care în utimii 8 ani a trebuit să recupereze tot ce nu s-a reușit în 20 de ani scurși de la revoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *