Rețeaua de apă va fi cel mai important proiect care se va implementa în comuna Livezi

Liveziul este o aşezare domnească o vatra burgheziei româneşti, locul fără de care România modernă nu avea să existe. Fără Pia Pleşoienilor nu erau Brătienii, nu era monarhia noastră modernă, nu erau premierii care au pus destinul pe harta Europei.

Aici parcă s-au revărsat toate comorile de suflet românesc, patru conace, biserici de lemn, case care sprijină colinele dinspre Gorj, apele Olteţului creează cel mai frumos tandem al vieţii şi destinului. În Livezi, timpul României are cursul său.

Localitatea se află pe firul Oltețului, gard în gard cu Gorjul, legând Oltenia de pe Jii cu Oltenia vâlceană. De altfel între cele două județe a fost realizat anul trecut un drum de legătură specatculos care treaversează celebrul deal al Muierii.

Anul acesta se va investi în rețeaua de apă și în drumuri. ”Este un proiect pe care îl așteptăm de șapte ani. Un proiect vital pentru localitatea noastră. Deja sunt oameni care s-au mutat în ultimii ani în Livezi și mereu întreabă de acest proeict. Asta este vestea pe care le-o oferim. Vom avea apă, astfel încât comuna va beneficia de ambele investitii în infrastructura de utilități, apă și canalizare”, spune primarul Verdeș.

Anul trecut s-a finalizat introducerea rețelelor de canalizare , dar și drumul Gorjului, drum ce leagă comuna Livezi de comuna Dănciulești, din județul Gorj.

âAnul acesta, primarul Ștefan Verdeș a primit finanțare pentru încă două proiecte de investiții, este vorba de extinderea alimentării cu apă potabilă în satele Părăușani și Pleșoiu, dar și asfaltarea drumului de legătură cu localitatea vecină Zătreni, respectiv drumul comunal 75A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *