Reteaua de apă din Lăpușata acoperă 98% din gospodării

După ultimele investitii realizate de administrația Joița, toată comuna va avea rețea de apă.

”Vorbim de 98% din gospodării, mai râmân fix 28 de case, cele care se află pe maul stâng al râului Cerna. Rețeaua de canalizare este ceva mai redusă, 28 de km dar acoperă zonele cu aglomerație de case. Vom vedea funcție de finanțare ce extindere putem face. La nivel de drumuri stăm foarte prost. Avem 7 km de asfalt și mai investim în alți 7 km, în toate satele componente. Școala este una pusă la punct, am reușit să amenajăm un teren de joacă mare și cu toate accesoriile și este apreciat de copii. Din păcate nu avem un cămin cultural, este un proces pe rol de 10 ani care nu se mai termină”, susține primarul Nicolae Joița.

Comuna are un dispensar modern și se înregistrează o ușoară migrație a orășenilor spre Lăpușata, fiind mai multe tranzacții de terenuri și case în ultimii ani, comuna fiind foarte frumos dispusă cu 7 sate pe 7 dealuri.

„Lăpușata – 7 dealuri, 7 sate” este strategia de dezvoltare a comunei Lăpușata, în domeniul agro-turistic dar și al economiei locale, o strategie inițiată de autoritățile comunei vâlcene, vizând valorificarea atât a dispunerii geografice a localității, cât și a bazinului pomicol al regiunii.

Totodată acesta speră ca tinerii care revin în țară să acceseze fonduri europene pentru a-și deschide mici afaceri care să ducă la dezvoltarea uniformă a comunei.

Comuna Lăpușata se află în zona mediană a județului Vâlcea, iar la baza atestării sale documentare stă o legendă prin care 7 copii ai boierilor Lăpușoi ar fi primit moștenire de la Mircea cel Bătrân, 7 dealuri cu 7 sate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *