Retailerul francez “Decathlon” vine în 2019 la Râmnicu Vâlcea

Retailerul francez de echipamente sportive Decathlon va deschide, în prima parte a anului viitor, două magazine în Deva și Reșița și negociază extinderea rețelei în alte orașe ale țării, spune Gwen Hervo, director expansiune în cadrul Roumasport, compania sub care activează Decathlon în România.

Investiția în fiecare magazin se ridică la 180.000 euro, fără stocul de marfă. Cu o suprafață de 1.400 metri pătrați fiecare, magazinele vor fi deschise în primăvară, cel din Bistrița fiind programat în preajma sărbătorilor pascale.

În afară de cele două magazine, va continua extinderea rețelei și în alte orașe, în a doua parte a anului cum ar fi Arad, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Galați sau Brăila.

“De asemenea, s-ar putea să deschidem magazine și orașe în care deja suntem prezenți, Timișoara sau Cluj-Napoca, spre exemplu”, a afirmat Hervo.

Rețeaua Decathlon numără 23 de magazine în prezent, ultimul fiind deschis joi în cadrul Veranda Mall București. Cu o suprafață de 1.800 metri pătrați, noua unitate este a cincea din Capitală și va comercializa peste 5.000 de produse pentru 60 de sporturi. În magazin, clienții vor avea acces și la noul serviciu de plasare a comenzilor online, Borna Plus, livrarea produselor fiind gratuită. “Online-ul crește de la lună la lună și a ajuns la o pondere de 3,7% din totalul vânzărilor, iar în 2019 va atinge 6-7%”, a spus Hervo, care a adăugat că 60% din business “se întâmplă” în sezonul rece.

La Râmnicu Vâlcea, magazinul Decathlon ar putea veni fie ca ancoră la Râmnicu Vâlcea Mall, fie undeva în zona de sud a Râmnicului, în prezent se negociază acest aspect.

La această oră cele mai apropiate magazine Decathlon de Râmnicu Vâlcea sunt la Piteşti şi Sibiu.

Retailerul de materiale sportive este unul dintre cele mai căutate magazine pentru articole de acest tip.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *