Restricţia de tonaj de 7,5 tone, ridicată pe sectorul DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea

Restricţia de tonaj de 7,5 tone a fost ridicată pe sectorul DN 7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, circulaţia rutieră fiind astfel deschisă pentru toate categoriile de vehicule pe acest tronson, însă pe sectorul de drum Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Găeşti – Bucureşti această restricţie a fost menţinută, informează, duminică, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Varianta recomandată participanţilor la trafic care deţin vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – Găneasa – Caracal (intersecţie cu DN 6) – Roşiorii de Vede – Alexandria – Bucureşti.
De asemenea, varianta recomandată transportatorilor care deţin vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe sensul de deplasare spre Bulgaria este Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani – Găneasa – Caracal (intersecţie cu DN 6) – Roşiorii de Vede – Alexandria – Ghimpaţi (DN 5B) – Giurgiu – Bulgaria.
Pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, CNADNR recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zăpadă şi viscol. Dacă, totuşi, nu se poate evita deplasarea în aceste zone, CNADNR recomandă participanţilor la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, paturi, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă etc.).
De asemenea, Compania sfătuieşte participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă sau de pe pagina de web a CNADNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *