Reparaţii capitale pe drumul prăbuşit, de la Fântâna Brătienilor din Galicea, în zona fostului bac peste Olt

Râul Olt pe care noi îl cunoaştem azi fiind traversat de multe poduri rutiere, majoritatea lucări aferente complexele hidroenergetice, a fost pe vremuri totuşi un râu greu de trecut.

Metoda care a fost cel mai des folosită pentru traversarea râului a fost bacul. Iar unul dintre cele mai cunoscute bacuri era cel care lega comunele Mihăeşti de Galicea, la 500 de metri mai jos de actualul pod de fier, construit de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

Era unul dintre cele mai mari bacuri, pe aici treceau caravanele cu vite, turmele de oi şi chiar primele maşini din judeţ, spre sau dinspre Bucureşti. Bacul a fost inaugurat de premierul Brătianu, cu acea ocazie o a fost amenajată şi o fântână. De aici denumirea de Popasul Brătienilor.

Bacul a dispărut, odată cu noile poduri care s-au construit în zonă, numai că drumul judeţean care merge paralel cu râul Olt, pe malul stâng, de 10 ani cel puţin, prezintă deformări şi alunecări pe o lungime de aproximativ 1 km.

În acest sens, firma care lucrează la reabilitarea Drumului Judeţean Mihăeşti – Galicea – Nicolae Bălcescu – Milcoiu a început reabilitarea acestui sector. Prin urmare, circulaţia a fost restricţionată în zonă. Administraţia locală din Galicea spune că restricţiile ar putea dura 2 luni şi “îşi cere scuze pentru disconfortul la care sunt supuşi conducătorii auto, nevoiţi să facă un scurt ocol”.

Totodată conducerea Primăriei din Galicea speră ca până la începerea iernii, firma care lucrează la Drumul Judeţean spre Budeşti, să intervină în zona Valea Ruzii, pentru consolidarea terenului.

 Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *