Renaște Vidra! După mai bine de 30 de ani, stațiunea fantomă va reveni la viață

În 1980, Nicolae Ceaușescu s-a gândit să dea lovitura în sport. În acest sens proiectase un ambițios plan de a face din România gazda unei Olimpiade de Iarnă. După ce sârbii au avut succes cu Sarajevo, a demarat acest plan gradios de a transforma zona de nord, a Vâlcii, fostele colonii ale TCH-ului într-un imens complex sportiv care să includă nu mai puțin de 4 stațiuni montane, toate riverane Lacului Vidra: Vidra, Mura, Alba și Obârșia Lotrului.

Un complex cu pârtii de schi, spații de cantonament, vile și hoteluri.

Prima stațiune era Vidra, care urma să devină și centrul acestui uriaș Complex Olimpic. Ca o paranteză, în paralel, la Târgu Mureș fuseseră demarate lucrările pentru un Complex Olimpic pentru Olimpiada de Vară.

Numai că a venit revoluția din 1989, legea sindicală a retrocedat sindicatelor micul complex început de la Vidra, precum și stațiunea Voineasa. Și de aici dezastru. O degradare continuă, Vidra, devenind în ultimii ani, o stațiune fantomă, unde mai funcționau vreo 4 vile și unde până acum vreo doi ani, se desfășura un festival de reggae, printre ruinele vechii stațiuni.

Dar, iată că un om de afaceri din București a văzut stațiunea, a îndrăgit pe loc frumusețea zonei și anul 2020 l-a petrecut în hârtii și proceduri pentru a putea concesiona mica stațiune vâlceană. Vestea bună vine de la Primăria Voineasa.

”Da, resepectivul domn a primit din partea noastră tot sprijinul, s-a înțeles și cu7 sindicatele, deci lucrările vor putea demara. Anul viitor în aprilie, după ce termină iarna aici, stațiunea Vidra va renaște. Am înțeles că va începe cu reabilitarea și finalizarea hotelului mare din zonă, apoi va identifica alte locuri pentru a construi. Dumnealui dorește să pornească și pârtia de schi și instalația de telescaun. Plus multe altele. Omul are planuri serioase în privința turismului montan iar pentru Voineasa este un uriaș câștig, vom avea astfel două microstațiuni funcționale aici, Vidra și Obârșia Lotrului”, spune primaril Gabriel Năstasescu.

În prezent, în jurul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, un domeniu care din acest an, grație unei noi echipe de administratori, funcționează la capacitate, se dezvoltă o adevărată industrie hotelieră, cu precădere în zona Obârșia Lotrului.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *