Remus Sasu intenționează să amenajeze un sanatoriu balnear în Ocnele Mari

Dincolo de demersurile privind atestarea stațiunii într-una de interes național, primarul Remus Sasu spune că obiectivele sale sunt consacrarea balneologiei drept obiectivul principal al turismului în localitate.

”Există la nivel național un reviriment al turismului balnear. Ce-i drept întrerupt de pandemie în acest an, dar viitorul va merge spre turismul de sănătate, cu pachete complete în acest sens. Turismul balnear va fi, cred eu, printre cele mai căutate, de o largă categorie de cetățeni. Aici poate punct Ocnele Mari, pentru că ștrandurile sărate, salina, aerul din orașul nostru, clima blândă sunt puncte forte pentru balneologie. Evident că am discutat cu medicii din stațiune și se conturează proiectul unui spital geriatric, un sanatoriu de tratament”, spune primarul Sasu.

Remus Sasu adaugă faptul că investițiile pe care le are în vedere sunt transformare, modernizare completă a celor două zone ale orașului – Ocnele Mari și Ocnița- ca două cartiere turistice în care investitorii să poate deschide complexe de agrement, spații de alimentație publică, hoteluri și pensiuni.

”Vedem și cum rezolvăm problema terenurilor Conversminului, terenuri care produc un disconfort și trebuie reutilizate și introduse în proprietatea orașului. Sunt terenuri care trebuie să fie exploatate turistic”, spune Sasu

Edilul mai menționează faptul că dorește finalizarea de urgență a infrastructurii de apă și canal pentru a se trece la etapa de asfaltarea a drumului care traversează orașul. Urmând ca apoi să implementeze proiectul de extindere a rețelelor de apă pe străzile secundare.

Un alt proiect important este extinderea gazelor naturale în aproape toată localitatea dar și definitivarea Planului Urbanistic General.

3000 de ani, spun arheologii, are în spate, vatra acestui mic oraş, care se întinde ca un vals frumos, de sub dealurile Budei, până dincolo de Lunca şi Slătioare, coborând cuminte până dincolo, spre Valea Govorei.

Dacii buri care l-au dat lumii pe Burebista, unele legende l-ar regăsi chiar aici, în cetatea Ocnelor ca primă capetenie, până a ajunge marele rege de mai târziu, da, dacii buri sunt cei care au ridicat aici, în urmele de sare ale mărilor primordiale secate de-a lungul erelor, un oraş. Un prim oraş, o primă cetate cu case şi ziduri, cu străzi şi drumuri, un oraş al sării, primul de pe pământul ăsta, al lui Zalmolxe.

Aşa s-a născut Ocnele. Prima mare aşezare a dacilor, prima cetate la care au râvnit romanii şi nu numai. Un oraş care a scris primele rânduri de legendă şi mit pe actuala palmă de pământ românesc. Un oraş medieval, unde sunt cele mai multe biserici pe cap de locuitor, biserici voievodale, biserici nobiliare dar şi mănăstirea primei regine a Ţării Româneşti, doamne Salvaresso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *