Remus Grigorescu şi Adrian Buşu au virusat iremediabil şansele PSD la Vâlcea

O greşeală fatală a PSD Vâlcea ar putea scoate complet din ecuaţie partidul lui Constantin Rădulescu la scrutinul din vara anului 2016, deşi, paradoxal, pe vot politic, social-democraţii, în Râmnicu Vâlcea, au stat mereu bine.

Greşeala are un singur nume – ALDE Râmnicu Vâlcea şi deja poziţionarea extrem de vizibilă a unui adversar pentru Romeo Rădulescu. Ne referim aici nu la Mircia Gutău, ci la Remus Grigorescu, candidatul cald, modest, cuminte.

Când toată lumea ajunsese să spună că Remus Grigorescu şi Adrian Buşu sunt doar doi boemi leneşi, care, chiar dacă se mai revoltă ei din când în când, rămân între buturi, de această dată cei doi au produs lovitura. Au plecat din PSD şi au luat o iniţiativă serioasă pentru a coagula un electorat social-democrat urban orfan şi rămas fără candidat.

Remus Grigorescu are, astfel, mai multe motive pentru a intra în acest război – revanşa din anul 2010, când a fost la un pas de victorie, dar şi un vot de blam pentru PSD, care, efectiv, nu i-a acordat nicio şansă.  Un fel de… “uite că am avut dreptate”.

Am auzit de atâtea ori  clişeul “Grigorescu şi Buşu sunt leneşi, nu fac teren în judeţ”. Nici nu au nevoie, Râmnicu Vâlcea este un bazin electoral generos, unde cei doi se simt ca peştele în apă şi, mai ales, pe canalele media.

PSD trebuia să gândească orice strategie posibilă pentru a împiedica acest aspect, în special în momentul în care devenise certă plecarea celor doi.

Grigorescu va şarja cu un mesaj subliminal, arătând electoratului că el este în realitate candidatul PSD, în timp ce PSD merge pe o variantă de impostură.

În acest moment, Romeo Rădulescu se află singur pe un teren extrem de minat, nici scenariul cu “iminenta arestare a lui Gutău” nu mai merge, pentru că, dacă s-ar produce aşa ceva, Grigorescu are şanse şi mai mari, pentru că tot electoratul lui Gutău s-ar îndrepta categoric spre el, şi nu spre Rădulescu. Chiar printr-un mesaj al mentorului (absolut invers faţă de 2010)!

Intrarea lui Grigorescu în cursă a resetat, aşadar, meciul şi a schimbat complet harta electorală, modificând substanţial perspectivele PSD pentru Primărie şi CJ.

În orice caz, ALDE Vâlcea nu va juca în acelaşi ritm cu ALDE România, la Vâlcea, principalul adversar al ALDE este PSD, respectiv, Romeo Rădulescu pentru Remus Grigorescu, iar, pentru Adrian Buşu, tot PSD-ul devine o ţintă.

De salutat poziţia lui Laurenţiu Coca, în conferinţa de presă, faţă de cei trei social-democraţi transferaţi la ALDE,  poziţia unui politician care îi consideră pe cei trei prieteni şi cărora le-a transmis respectul pe mai departe.

Din acest moment, Remus Grigorescu are toate şansele pentru a obţine măcar o funcţie de viceprimar, dacă nu chiar, conjunctural, una de primar, iar Adrian Buşu poate deja să fie luat în calcul pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ. Asta, în condiţiile în care, pentru PSD, şansele la cele două funcţii sunt vizibil diminuate.

Greşeala fatală este a conducerii PSD Vâlcea, care trebuia să facă uz de tot arsenalul pentru a împiedica o asemenea concurenţă, să nu îi lase pe cei doi să plece. Pot să intre nu 400, ci 4000 de membri noi în PSD, Grigorescu şi Buşu sunt noile vedete de pe piaţa politico-electorală, efectul plecării lor nu poate fi stins.

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *