Regina Beth Hart revine la Brezoi, la festivalul din 2020; suntem onoraţi

„Beth Hart ne-a iubit pe fiecare, ne-a luat sufletele, le-a purtat pe deasupra mulţimii, le-a pus aripi, le-a legat cu sfoară şi, precum baloanele colorate, le-a trimis spre Dumnezeu. Asta a făcut Beth, acolo pe scenă. A dansat ca o viperă ambetată, ne-a ridicat celulele şi le-a pus un nume, ne-a făcut poezii, a fost cu noi, în fiecare secundă în care respiram, a fost un uriaş candelabru cantant, a fost simfonia munţilor. A fost prima mare împărăteasa a lumii, aici, încoronată la Brezoi.

Peste 9000 de supuşi ai muzicii s-au lăsat biciuiţi până la sângele şi geamătul nopţii, de vocea acestei scripturi cântate de preoteasa muzicii. A fost Beth Hart, o nebună, o sălbatică, o felină, o femeie pe care nu ai cum s-o iubeşti, pentru tot şi de tot. Pentru că oferă daruri care nu se vor uita niciodată.

Da, Regina revine la Brezoi, la Festivalul din 2020. Vestea pe mine m-a lăsat mut. Nu e un vis, avem din nou bucuria de a o revedea pe Beth.

Despre Beth Hart se pot spune multe. De la viata ei tulburatoare si chinurile prin care a trecut din cauza drogurilor, pana la vocea ei comparata cu cea a lui Janis Joplin sau Etta James.

Se pot spune multe despre suferinta si sensibilitatea ei, dar si despre talentul pe care il revarsa din adancul fiintei la fiecare melodie pe care o interpreteaza. Insa atunci cand trebuie sa spui ceva despre un concert live sustinut de Beth Hart cuvintele sunt greu de gasit. Nu stii cu ce sa incepi mai intai si cum sa descrii mai bine starea de transa in care esti tintuit in timpul show-ului.

Iar la Brezoi lucrurile se pot scrie de acum în altă gamă. Brezoiul nu mai aparţine doar României, Brezoiul este deja oraşul lumii. Un fenomen care va aduce în 2020, peste 40 de artişti să ne umple de frumos.

Mulţumim.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *