Record la Vâlcea, pe piața muncii: Peste 2000 de locuri de muncă bine plătite oferite în 2024

Pentru prima dată în 34 de ani, în județul Vâlcea, există o ofertă generoasă de locuri de muncă. Peste 2000. Deși oficial ni se spune că pe cele două șantiere ale Autostrăzii din județul Vâlcea, ar putea lucra nu mai puțin de 3.000 de angajați.  Nu mai punem la socoteală industriile conexe ale autostrăzii.

Vorbim de locuri de muncă bine plătite în industria construcțiilor unde salariul minim pleacă de la 4.000 de lei în mână, pentru necalificați.

Atât italienii de la Webuild cât și turcii de la Mapa Cenghiz caută – șoferi, sudori, lăcătuși, zidari, dulgheri, ferari betoniști, electricieni, strungari, chiar și mineri. Caută toate meseriile necesare unui astfel de șantier complex, pentru că sunt aproape 70 de km de autostradă cu de toate – viaducte, tuneluri, poduri, pasaje.

Este o cifră uriașă de locuri de muncă pentru județul Vâlcea, din păcate, până în prezent nu sunt decât 25 de vâlceni interesați de un job.

Tot în acest an, cel mai mare abator din Sud Estul Europei va fi deschis în comuna Frâncești, unde din nou sunt câteva sute de locuri de muncă. Grupul Provincia mai are și alte proiecte investuționale în județul Vâlcea, așadar numărul locurilor de muncă va crește.

Dacă menționăm și șantierul hidro de la Câineni care se află în pregătire atunci vorbim de o altă investiție care va genera locuri de muncă pentru județul nostru.

Așadar anul 2024 aduce un plus de locuri de muncă pentru vâlceni. Important este să fie și căutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *