Record la Vâlcea! Partidul cu un singur membru şi Uniunea cu trei membri!

 

Vâlcea deţine unul dintre cele mai picante aspecte politice ale partidelor, demn de cartea recordurilor. În sensul că, în acest judeţ, avem două partide care au un singur membru respectiv doi membri jumătate.

Astfel, celebrul PPDD are la Vâlcea un singur membru, e vorba de marele şi celebrul anonim Marian Ion Cristinel. Numele mi-a sărit în minte pentru că se potriveşte cu un alt Marian Cristinel, Bîgiu, dar e doar simplă coincidenţă.

Deci, domnul deputat Marian Cristinel ajuns deputat doar pe baza prostiei electoratului captiv de Elodia, s-a trezit singur singurel într-un partid al celor cu IQ subunitar. L-am văzut pe Marian Cristinel cărând coroane de flori la înmormântarea lui Ion Cîlea, l-am văzut la 1 decembrie, i-am citit frazele „excelent” gramaticale scrise a la Grappini, ce mai domnul Marian Cristinel este personajul care are ubicuitate. El este deputat, şef de partid, subaltern, „piar”, politcian, negociator. Este peste tot, dar, într-un partid din care nu mai face parte nimeni, poate doar Elodia, Burebista şi Cassius Clay.

Nu aş fi vrut să fie un pamflet, pentru că PPDD a fost partidul care, în anul 2012, a fost al doilea pe judeţ ca număr de voturi după USL şi a fost un şoc pentru oamenii şcoliţi, faptul că o asemenea grupare underground, reprezentată a celor cu fondul primar nealterat, a trimis totuşi doi oameni în parlament, iar anterior a decorat CL-ul şi CJ-ul. Din fericire, din ultimele două foruri pepedediştii s-au evaporat, lăsându-l pe Marian Ion Cristinel, singurul pasager al unui partid extrem de ciudat, o buclă temporală pentru fanii de capatos şi noră pentru soacre.

Ce face oare domnul deputat pepedede, singur într-un partid mov. Se plimbă, se uită la ceas, vine la o sărbătoare, râde, ascultă muzică, citeşte un ziar, bea o cafea, tuşeşte, stă pe facebook, negociază poate cu PNL şi PSD, uneori se bărbiereşte, se uită în oglindă, ascultă radio, zapează telecomanda,  citeşte Kant şi Schopenhauer, joacă scrabble, analizează tratate de metafizică şi fenomenologia intraductibilităţii lineare în spaţiile gemoetrice poliedrice. Naiba ştie ce mai face singurul membru de partid cu un singur individ care merge la înmorântări de preşedinţi de CJ şi la sărbători de unire. Oare cum se simte un membru de partid singur într-un spaţiu vid. E depresiv, e optimist?

Comcluzia este următoarea, sperăm foarte mult ca cetăţenii din Vâlcea să pună mâna pe carte şi să-şi mai sape un pic circumvoluţiunile până la alegerile din 2016, pentru că aceste glume politice(PP-DD), ar fi bine să rămână doar teatru de revistă Tănase.

Al doilea partid care are doi membri şi ½ este UNPR. Aici, simpaticul personaj, despre care unii spun că aduce cu rivalul lui Popeye din celebrele personaje politice a rămas în partid la Vâlcea cu Nuică JeiAr (Junior) şi cu jumătatea politică a prefectului. A, ar mai fin nişte primari progresişti, unul. Deci, domnul Mazilu a luat ţeapa vieţii cu UNPR-ul la Vâlcea, când a băgat cohorta de pedelişti pe ruta Gutău. Oare domnul Mazilu nu a ştiu atunci, că UNPR se poate forma numai de surogate PSD? A preferat să ia o cârcă de fani Mircia Gutău, care au plecat odată cu idolul. Domnul Mazilu nu poate face măcar un tabinet în partid, acum. Nu are suficienţi jucători. Ce frumos sună Uniunea Naţională, bine naiba că aici sunt doi membri jumate ca să meargă de o uniune, era culmea să fie un singur membru că de unde naiba scotea ăla o uniune?

Sugestia este ca primul, Partidul Poporului Monom, să se numească Partidul Marian Ion Cristinel, iar UNPR să se numească Uniunea Dan, Nuică, Şerban & Co(sic!), măcar la Vâlcea.

În rest să auzim numai de bine, de bine, de bine, de bine (ăsta este ecoul de la sediul partidului lu dom’ Dan).

A.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *