Reabilitarea unui drum de 7 km ar face ca Runcu să fie cea mai apropiată comună vâlceană de autostradă

Anul 2020 a fost un deosebit de interesant prin prisma contrucțiilor mai ales de case în zona metropolitană a Râmnicului iar surpriza este Runcu, o comună unde rata noilor locuințe a fost a treia dacă o comparăm cu comunele limitrofe.

Asta raportat la numărul actual al populației, de aproximativ 1000 de locuitori și la nivelul gospodăriilor. Runcu, se poate spune, că este ultima descoperire pe segmentul rezidențial al celor care doresc să se mute la țară.

”Se caută cu deosebire terenuri sau case izolate, aproape de pădure, cei care doresc să vină aici vor liniște, vor să fie cât mai aproape de natură. Noi încercăm să le spunem că asta înseamnă o îndepărtare de utilități și că drumurile de acces devin ceva mai greu de făcut. Noi avem un buget mic, suntem o localitate mică, de aceea depindem foarte mult de programe de finanțare. Nici pentru fonduri europene nu suntem eligibili. Dar poate că dacă vom avea o demografie în creștere, Runcu are viitor”, spune primarul Vasile Stoica.

Runcu este căutată în primul rând pentru așeazare geografică. Dintre toate localitățile metropolitane, Runcu este cel mai frumos așezată, la o cotă de aproape 600 metri altitudine, pe un piemont deasupra Râmnicului, cu o deschidere panoramatică asupra tuturor versanților muntoși din Vâlcea și înconjurată din toate părțile de păduri.

Un alt aspect demn de semnalat este că localitatea vâlceană se află foarte aproape de Tigveni, acolo unde va fi amenajat un nod pentru Autostrada Sibiu-Pitești. Altfel spus, dacă drumul care leagă Runcu de Tigveni va duce comuna vâlceană la nici 7 km de autostradă. Un punct uriaș pentru dinamica și viitorul comunei vâlcene.

De altfel cele două comune Runcu și Tigveni lucrează la un proiect de reabilitare a drumului de legătură, care ar însemna, așa cum am precizat, pentru vâlcenii din Runcu exact punctul crucial de dezvoltare.

Până atunci, autoritățile din Runcu insistă pe lângâ Consiliul Județean Vâlcea să aibă în vedere reabilitarea drumului care leagă comuna de Râmnicu Vâlcea, prin Dăești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *