Războiul româno-român, suntem la un pas de încăierare fizică

Graţie unei manipulări excesive şi a unei propagande asurzitoare, fie pe Facebook, fie prin mass-media, România a pierdut “echilibrul politic”. Ceea ce s-a întâmplat la Iaşi arată o radicalizare extrem de periculoasă a societăţii. Şi ăsta e doar începutul celor 4 campanii electorale care urmează.

Imaginile groteşti cu România anti-PSD care azvârle cu bani şi roşii în România PSD sunt repulsive, provoacă dezgust şi te fac să gândeşti că nu e departe momentul în care, odată ajunşi la putere, cei de dincolo de garduri o să-i bage în ghetouri, ca pe vremuri la… Varşovia, pe amărăştenii care culegeau bani de pe jos, însemnaţi cu “trandafiri” pe piept.

Totodată, România PSD care culegea bani de pe jos îmi stârnea o milă grotescă şi mă determina să fug parcă din acest film halucinant, care este ţara noastră. Cum de s-a ajuns aici, cum de “spiritul” electoratului PRM din anii 2000 s-a unit cu spiritul electoratului USR, prin acest grobian “Muie” şi cum de au radicalizat o ţară?

Este un singur răspuns. Liviu Dragnea. El este cel care a cauţionat o astfel de monstruozitate politică. Teama lui de justiţie şi de o posibilă condamnare (legi, schimbări de complete) a permis, în aceşti 3 ani, o construcţie anti-sistem, foarte nocivă, o alianţă a răului, USR – PRM (inginerul IT plus şoferul de TIR), care nu se va dezamorsa decât odată cu retragerea preşedintelui PSD. O alianţă a frustrărilor, care culege foarte bine persoane cu complexe din mediul real sau online.

PSD a fost un partid blamat, mai mult sau mai puţin, şi în perioada Năstase, Geoană, Ponta. Dar niciodată în asemenea mod cum este acum. Nu doar că este pus la zid, este efectiv perforat şi o întreagă coaliţie monstruoasă (social-patologică) s-a pus în slujba răului pentru a arunca România într-un vârtej care poate aduce la putere un regim extrem de periculos.

Mereu m-am întrebat cum de a fost posibilă joncţiunea între spiritul PRM din anii 2000 şi elitele USR din prezent? Pentru că amândouă s-au coalizat într-o formulă fără precedent, în a identifica răul suprem comun în Dragnea şi PSD. Este paradoxul social care îi pune la aceeaşi masă pe corporatistul din Cluj şi pe şoferul de TIR care lucrează în Suedia. O alianţă tacită, care face zgomot, înjură, agresează, anulează pluralitatea de opinii, umileşte românii din rural, creează secte virtuale pe Facebook, linşează, musteşte de ură şi violenţă.

S-a trecut Rubiconul de mult, iar PSD nu are, la această oră, decât o singură şansă de a detensiona situaţia: auto/ eliminararea lui Dragnea şi a cercului său. Altfel, munca regională a organizaţiilor care au o imagine bună în teritoriu (cum este şi cea de la Vâlcea, de exemplu) poate fi un eşec.

În acest moment, avem, de-o parte a baricadei, un conglomerat absolut periculos pentru România, format din USR – “PRM spirit”, şi, de cealaltă parte, un individ din Teleorman, care a confiscat un partid cu o  elită nefrecventabilă, o încleştare care a aruncat ţara în aer şi a provocat un război româno-român.

Alianţa mentală USR – PRM, una de tip fascistoid, nu se va opri, indiferent dacă Dragnea va fi sau nu condamnat pe 20 mai, modul isteric, neargumentat de a ţipa pe toate canalele nu va schimba în niciun fel imaginea PSD.

Da, putem spune, ca prognoză, că această alianţă electorală USR – PRM se va sparge dacă ar câştiga alegerile. Corporatistul din Cluj consideră PSD vinovat pentru că România nu este o enclavă europeană cu toate cele, în timp ce şoferul de TIR condamnă PSD pentru că i-a distrus fabricile româneşti, iar el a fost nevoit să-şi ia lumea în cap, aşadar sunt adversari mental total, numai că, în acest moment, au un singur duşman şi au creat o punte foarte dură.

În fine, soluţia înţeleaptă, la această oră, atât pentru PSD, la nivel naţional, cât şi pentru România, este ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Dacă nu-l va face, în primul rând va escalada şi va amplifica această malformaţie electoral-mentală USR-PRM, dar, în acelaşi timp, îşi distruge propriul partid, la nivel regional, acolo unde organizaţiile fac eforturi înzecite pentru a atenua imaginea demonică a centrului.

Este doar prima din cele 4 campanii care urmează. Tare mi-e teamă că se va ajunge la încăierare…

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *