Rareş Bogdan la Vâlcea, diferit de militantul Realitatea TV şi nemulţumit de prestaţiile lui Dacian Cioloş

Vineri au fost prezenţi, la Râmnicu Vâlcea, Daniel Buda, europarlamentar PNL, Gigel Ştirbu şi candidatul recent desemnat cap de listă Rareş Bogdan, cunoscutul realizator al emisiunii Jocuri de Putere al postului Realitatea TV.

Cei trei, împreună cu deputatul Cristian Buican şi senatorul Romulus Bulacu, au susţinut o conferinţă de presă, în care au fost prezentate proiectele şi o parte din platforma PNL pentru euro-alegerile din luna mai.

Rareş Bogdan, surprinzător faţă de cum îl ştim din ultimii 2 ani la Realitatea TV, a avut un discurs echilibrat, în care, recunosc, pentru prima dată din 2016 încoace, am auzit enunţate categoric principii de dreapta, care privesc capitalul românesc, identitatea naţională, tradiţiile, religia, familia.

Un discurs, aşadar, pe care ar fi trebuit să-l auzim mai des de la liderii partidului în locul unor palide replici haştag. Bogdan s-a comportat civilizat, a expus un set de principii conservatoare, a criticat guvernarea PSD-ALDE, dar nu cu invectivele cu care eram obişnuiţi seară de seară, ci într-un mod decent, arătând că moderatorul poate fi un om al dialogului constructiv. Acesta a menţionat că PSD alunecă spre o pantă periculoasă a populismului şi spre anti-europenism, fiind mai degrabă adeptul unui autoritarism de genul “Moscova” decât al unui stil specific democraţiilor occidentale.

Nu a lipsit nici critica adusă UDMR, un “partid” remarcat prin şantaj identitar şi atac al simbolurilor noastre naţionale.  Bogdan a declarat că este o anomalie ca în Miercurea Ciuc să existe doar două drapele româneşti faţă de sutele maghiare sau secuieşti.

În contextul în care acesta a menţionat o posibilă alianţă post-electorală PNL-USR-PMP, a fost întrebat cum vede el această alianţă,  mai ales că repetate afirmaţii progresiste ale USR-PLUS sunt în clivaj cu doctrinele conservatoare enunţate chiar de el.

Rareş Bogdan s-a declarat dezamăgit de faptul că Dacian Cioloş nu s-a delimitat de opiniile “forţei motrice” a partidului, Oana Bogdan, care, spunea Rareş, “exprimă un haos de idei” care mai mult fac rău decât bine formaţiunii. Rareş Bogdan afirmă că USR trebuie să lămurească această situaţie delicată în alianţă şi să-şi clarifice doctrinele.

De altfel, şi în PNL, spunem noi, sunt multe voci care, în loc să meargă pe linia conservatoare a partidului, preferă să aibă opinii şi poziţionări mai degrabă spre un neo-marxism.

La final, Rareş Bogdan a mai spus că are speranţa că linia postului Realitatea TV nu va fi schimbată şi nu se vor risca o decredibilizare şi o pierdere a publicului fidel pe care a reuşit să-l strângă în ultimii 2 ani, din momentul OUG 13.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *