Secţiile Oltchim – Ramplast, Propenoxid şi Polioli, scoase la privatizare de firma care a privatizat Borsodchem

Activele pe care Oltchim le va scoate la privatizare sunt secţiile care funcţionează, printre acestea numărându-se Ramplast, Propenoxid şi Polioli, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul conducerii combinatului vâlcean.

Printre activele care urmează a fi privatizate se numără Ramplast, Propenoxid, Polioli, Soda Fulgi, Electroliza cu Membrană, Oxoalcooli, dar şi secţia de mentenanţă.

Conform surselor citate, Oltchim a angajat pentru a se ocupa de acest proces firma care s-a ocupat şi de privatizarea combinatului chimic maghiar Borsodchem.

De altfel, pe site-ul combinatului a fost publicat un comunicat de presă prin care se anunţă că Oltchim S.A. va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor societăţii, grupate în mai multe pachete, la acest moment avându-se în vedere de către societate nouă astfel de pachete de active.

Părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, până la data de 30 septembrie 2016.

Selecţia cumpărătorului/cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016.

Deşi Oltchim este în insolvenţă din anul 2013, se mai arată în comunicat, veniturile combinatului au depăşit 170,2 milioane euro în 2015.

“Mi-am stabilit printre priorităţi, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. (…) Compania şi-a anunţat intenţia de vânzare prin pachete de active şi sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă. Deşi este în insolvenţă, situaţia financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătăţit, ceea ce ne dă speranţă în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităţilor economice ale companiei, în condiţii de piaţă”, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc, citat într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

El a subliniat că menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea şi păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare. (http://www.bizlawyer.ro/)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *