Râmnicu Vâlcea Week revine la Vâlcea frumoasă şi la vâlcenii ei frumoşi

După o lună de călătorie prin lumea mai puțin plăcută a politicii de Vâlcea, sincer vă spunem că ne întoarcem în județ. Cu reportajele noastre, cu parfumul de tei, cu paulowniile superb înflorite, cu râurile noastre regale, cu munții noștri, cu istoria veche, milenară a acestui județ.

Ne-a fost dor de Vâlcea. După mesaje plictisitoare, îndemnuri la oaste politică, nişte alegeri care mai mult au încurcat scena politică locală decât să o simplifice, noi ne retragem din nou în povestea noastră frumoasă a Vâlcii.

Vâlcea nu stă în politicieni. Vâlceanul care ne citeşte este cel care a votat, iar apoi s-a întors la treabă. Este responsabil de viaţa lui, de familie, de concedii, de tunsul peluzei, de sentimente, de florile pe care i le duce iubitei seara.

Avem pretenţia să spunem că cititorii Râmnicu Vâlcea Week nu sunt din aceia care spumegă isterici pe internet, nu fac calcule politice, nu citesc bârfele despre Buican, Costi sau Gutău sau Buşu. Nu îi interesează ce alianţe, mai mult sau mai puţin dubioase, se vor face la consilii.

Cititorul de Râmnicu Vâlcea Week este acela care ştie că trăieşte în cel mai frumos judeţ din România, este cel care se trezeşte la 6 dimineaţa, aleargă toată ziua pentru unul sau două joburi şi, printre picături, citeşte ceva frumos despre cheile râurilor de munte, despre vreo cetate dacică, despre verile de Vâlcea, despre frumos.

De aceea, spunem că ne-a fost dor de nişa noatră. Ca orice publicaţie, a trebuit să alocăm spaţiu de campanie pentru a trăi şi noi în această lume capitalistă, dar revenim cu drag la meteorele noastre, la Tirolul de Horezu, la balneologia care devine fanion în turism.

Şi mai e ceva de spus: toate cele 89 de localităţi vâlcene sunt frumoase.

Ne-a întrebat odată cineva de ce nu am scris de nu ştiu care zonă. Nu am avut timp, dar cu siguranţă vom acoperi tot judeţul o dată, de două ori, de câte ori vom găsi ceva frumos, ceva inedit, o legendă, o istorie, o personalitate, un filon de aur spiritual.

Vă mulţumim mult pentru că ne sunteţi aproape şi că ne înţelegeţi şi compromisurile pe care a trebuit să le facem cu această campanie electorală.

Mihai IONESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *