Râmnicu Vâlcea Week a împlinit primul deceniu de existență

În urmă cu 10 ani, s-a născut o idee și un concept.

Râmnicu Vâlcea Week. Într-o cafenea vâlceană, nu știu dacă mai există, a apărut ideea de a construi o revistă în peisajul destul de plin de presă, o revistă a revistelor. Care să aibă de toate, economie, turism, administrație, politic.  Mai puțin însă tabloid.

O revistă consacrată prin presă pozitivă, pe informații ”cu plus”, care să îți ofere un confort atunci când o lecturezi. Un concept care se numește ”selectia pozitivă a datelor”. Între o informație violentă prin conținut și o informație constructivă, să optăm pentru cea de a doua. Înformația care rămâne.

Un concept foarte greu și hazardant, pentru că promovarea binelului, a informației despre ce se face și mai puțin despre ce nu se face, la un public obișnuit cu ”informațiile negative”, era o provocare.

Dar informația pozitivă nu înseamnă a nu vedea derapajele, incompetența și de multe ori prostia din clasa politică, din zona guvernanțelor locale. Pe care nu de puține ori am pamfletat-o în paginile noastre

Așa am pornit la dum la finalul lui noiembrie 2013 și în zece ani putem spune chiar cu laudă că am definit mai multe noțiuni pentru județul nostru: ”Vâlcea cel mai frumos județ” din România”, ”Drumul Athosului Românesc”, ”Drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte”, ”Drumul Stațiunilor Vâlcene”, ”Subcarpatica”. 

Râmnicu Vâlcea Week a fost scânteia care a aprins Fenomenul Brezoi, în 2017, azi cel mai mare festival de blues din SE Europei.

Râmnicu Vâlcea Week a definit ”Meteorele” vâlcene ca fiind Arnota și Mănăstirea Vârful Romani. Suntem susținătorii și printre cei care au făcut lobby ca Brezoi, Vaideeni, Mălaia să devină stațiuni și facem același lucru în cazul Costești, Sălătrucel, Prundeni.

Și asta în doar 10 ani de existență. Aceasta este povestea noastră și vom continua următorul deceniu cu acceași perseverență în a vă aduce informații proaspete din toate cele 89 de localități ale Vâlcii, vă vom ține aproape cu evoluția șantierului Autostrăzii și vom milita pentru dezvoltarea județului și a municipiului.

În plan editorial, revista Râmnicu Vâlcea Weeek va sprijini politicile Uniunii Europene, democrației participative, a democrației liberale, a liberatăților și decenței împotriva corupției, abuzului și autocrațiilor.

Vâlcea este unul dintre cele mai frumoase județe ale Uniunii Europene și toți trebuie să ne implicăm în a-l face și unul dintre cele mai bogate. Pentru că…Avem cu ce!

Redacția Râmnicu Vâlcea WeeK

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *