Râmnicu Vâlcea va avea un stadion nou modern, la standarde eururopene

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunţat în şedinţă de Consiliu Local că a obţinut aprobarea de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construcţia unui nou stadion în Zăvoi.

Vechea arenă din parcul Zăvoi va fi demolată, iar în locul ei va apărea o nouă construcţie, una la standarde actuale. Autorităţile locale trebuie să pună la pămând actualul stadion Municipal, iar după aceea va intra în scenă CNI.

„Vă dau o veste foarte bună, am fost informaţi că a fost prins pe lista de investiţii a CNI stadionul din Râmnicu Vâlcea. Este prinsă ca o construcţie totală. Obligaţia noastră este de a da terenul liber, demolăm totul la zero şi pe acelaşi amplasament se face unul nou”, a anunţat Mircia Gutău.

Actualul stadion din municipiul Râmnicu Vâlcea, aflat în parzul Zăvoi, are circa 11.500 de locuri, a fost inaugurat în 1946 şi modernizat în 2006. Oraşul capitală de judeţ în Vâlcea nu are echipă de fotbal la nivel naţional, după ce CSM Râmnicu Vâlcea s-a desfiinţat în 2017, când activa în Liga 2.

Data începerii construcţiei noii arene nu este încă stabilită cu exactitate, iar potrivit unor declaraţii făcute de edilul-şef Gutău la finalul anului 2018, stadion ar urma să aibă maximum 10 mii de locuri şi va avea pistă de atletism.

Horezu este un alt oraş din judeţul Vâlcea care a anunţat că va moderniza stadionul actual tot prin fondurile CNI. Acesta are o echipă, Flacăra Horezu, care activează în Liga 3, Seria 3, unde, cu două etape înainte de finalul sezonului, se află pe locul 3.

De curând, CNI a anunţat proiecte legate de arene sportive şi la Zărneşti (Braşov), Alexandria (Teleorman) şi Slatina (Olt).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *