Râmnicu Vâlcea se va îmbogăţi cu un nou cartier de 24 de hectare în zona de vest a municipiului

Primarul Mircia Gutău a declarat că a primit de la Bucureşti avizul favoarbil de transfer a celor 25 de hectare în domeniul public al municipiului, teren deţin de Ministerul Educaţiei.

“Noi vom promova în Consiliul Local acest transfer, după care vom merge în Consiliul Judeţean pentru a fi promovat printr-o Hotărâre de Guvern, ulterior. Vom organiza o dezbatere publică despre ce idei şi soluţii propun râmnicenii în acest viitor cartier”, spune primarul Râmnicului.

În urma acestui schimb, se va dezvolta şi învăţământul universitar de stat, sperăm de această dată, cu folos. Universitatea din Piteşti se va muta în fostul sediul al liceului Oltchim şi poate că va reuşi să se promoveze mult mai bine şi să sporeasca interesul celor care vor dori să urmeze cursurile universitare de stat.

În cazul suprafaței de teren de 24 de hectare, aflată la Vestul Râmnicului, se pot dezvolta numeroase proiecte edilitare publice, spune Gutău, cum ar fi construcții de blocuri de locuințe ANL pentru tineri sau de locuințe sociale, parcuri, structuri de agrement, locuri de joacă, grădinițe și multe, multe altele.

Astfel vorbim de cel mai mare proiect imobiliar din municipiul Râmnicu Vâlcea. Despre acest proiect s-a vorbit în mai multe rânduri cu argumente pro şi contra, numai că din punctul nostru de vedere se impune dezvoltarea oraşului spre vest.

Aşa cum am mai spus, Primăria Râmnicu Vâlcea va propune spre dezbatere publică şi va solicita din partea cetăţenilor opinii cu privire la cum anume să arate viitorul cartier de vest al municipiului.

Există deja opinii care prevăd mai multe zone verzi, blocuri ANL, spaţii comerciale, unităţi şcolare, chiar şi o gradină botanică.

Oricare ar fi soluţiile pentru acest nou cartier, investitorii care vor dezvolta aici trebuie să respecte reguli de bun simţ, în privinţa traficului, a parcărilor, a spaţiilor verzi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *