Râmnicu Vâlcea ocupă locul 23 la nivel național din venituri proprii

Potrivit cifrelor Ministerului de Finanțe, municipiul Râmnicu Vâlcea a avut 240 milioane lei venituri anul trecut, asta plasându-l pe locul 23 la nivel național. Adică la jumătatea clasamentului între reședințele de județ.

În top zece se află Bucureștiul cu peste 10 miliarde, Clujul cu 1 miliard, Iașiul cu 876 milioane, Timișoara 869 milioane, Constanța cu 778 milioane.

Așadar, Râmnicu Vâlcea are venituri de 4 ori mai mici decât Clujul și la jumătate față de Sibiu care aduce venituri de 463 milioane lei.

De altfel top zece economic include municipiile cu peste 300 mii de locuitori, mai puțin orașul Ploiești, cel care inchide acest clasament.

La nivelul Olteniei, Craiova este pe primul loc cu 581 milioane, Râmnicu Vâlcea este al doilea cu 240 miloane, Drobeta Turnu Severin pe locul 3 cu 222 milioane lei, Târgu Jiu cu 204 milioane și pe ultimul loc este Slatina cu 203 milioane lei.

Cel mai sărac municipiu reședință de județ este Slobozia cu venituri proprii de 98 de milioane, penultimul Alexandria cu 105 milioane și Miercurea Ciuc cu 13 de milioane.

Revenind la cifrele prezentate de MF, o veste bună pentru Râmnic este că orașul nostru a încheiat cu excedent. Dacă veniturile s-au apropiat de 240 milioane lei, cheltuielile au fost de 236,5 milioane lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *