Râmnicu Vâlcea ar urma să devină centru universitar de stat; Dezbatere publică iniţiată de Primărie şi CJ Vâlcea

Râmnicu Vâlcea ar urma dă devină un puternic centru universitar de stat în următorii ani, cu mai multe specializări în domeniul tehnic dar şi în ştiinţe sociale, Universitatea din Piteşti dorind să stabilească la noi în municipiu un vector în educaţia superioară.

„Deja există acordul Ministerului Educaţiei, Primăria trebuie să cedeze un campus liceal. Noi ne-am gândit la Liceul Oltchim pentru a-l oferi astfel încât acesta să devină viitorul nucleu universitar de stat din Râmnicu Vâlcea. Asta nu înseamnă că liceul s-ar desfiinţa sau vreun  cadru didactic din învăţământul liceal ar rămâne fără catedră. Se ştie că în ultimii ani se constată o scădere a numărului de elevi în învăţământul tehnologic şi atunci se pot regrupa aceste unităţi şcoalare. Eu cred că este o mândrie să avem la Râmnicu Vâlcea un centru universitar de stat modern iar absolvenţii noştri de liceu să studieze aici acasă şi de ce nu, să lucreze aici mai departe”, spune Mircia Gutău.

Universitatea de Stat din Piteşti doreşte crearea unui centru aşadar cu mai multe facultăţi la Râmnicu Vâlcea, realizarea unui campus, care să includă atât camine studenţeşti, biblioteci, săli de mese şi care ulterior să se extindă.

Mircia Gutău a solicitat o dezbatere publică la Consiliul Judeţean Vâlcea împreună cu preşedintele CJ, Constantin Rădulescu, directorii liceelor din Vâlcea, mass-media şi toţi cei interesaţi de crearea unei universitaţi de stat la Râmnicu Vâlcea.

La rândul său, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, spune că sprijină cu totul această iniţiativă pentru punerea în aplicare a unui deziderat aşteptat de vâlceni de peste 40 de ani.

„Aşa cum am spus eu şi primarul Gutău facem lucruri în logica binelui si voi sprijini cu toată energia înfiinţarea învăţămantului universitar de stat la Râmnicu Valcea. Ar fi bine ca facultăţile tehnice să includă energetica, chimia, mecanica, IT-ul, domenii unde Vâlcea a dovedit că este un model economic şi are perspective de dezvoltare. Dar asta nu înseamnă că ştiinţele economice, managementul în turism sau învăţământul filologic, istoric, juridic nu ar fi necesar la Râmnicu Vâlcea. Repet, vâlcenii merită acest lucru, oraşul merită să devină un adevărat centru universitar de excelenţă”, spune Constantin  Rădulescu.

Liviu POPESCU

4 comments

 • Oproiu Marinela

  Domnule Primar,dv.a-ti facut multe lucruri bune in orasul meu iubit. Daca veti reusi si acest lucru inseamna ca am stiut de ce v-am ales. Eu ca si locuitor al municipiul va multumesc ptr.realizari.

 • Ema

  Un lucru minunat pentru viitorul copiilor nostri. Doamne ajuta!

 • Anonim

  Faceti facultate, dar cei care termina unde muncesc? pe 1.000 de lei? avem locuri de munca? ah am uitat, facem mall-uri si blocuri…

 • BM

  Din câte știu eu, învățătura nu a omorât pe nimeni.
  Faptul că tinerii cu studii superioare lucrează pt 1000 de lei/luna, asta este peste tot in Romania nu doar in Vâlcea…
  Eu mă gândesc la viitorul copiilor mei și îi încurajez și îi îndrum spre învățătură.
  Bravo. Doamne ajută să devină realitate acest proiect !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *