Râmnicu Vâlcea ar putea da 50 de milioane lei înapoi Uniunii Europene

Primăria Râmnicului ar putea returna aproximativ 50 de milioane de lei Uniunii Europene dacă lucrările de amenajare din centrul municipiului nu vor fi finalizate până la data de 30 iunie, a declarat primarul interimar al oraşului, Ion Gigi Matei. 

„Doamne fereşte să ajungem în situaţia asta! Am discutat cu constructorul şi am cerut un grafic clar de lucrări pentru a nu ajunge în situaţia asta. Aşa cum am repetat de nenumărate ori, toate aceste proiecte de infrastructură, care au creat disconfort pentru populaţia oraşului, trebuiau să fie începute la timp de administraţiile anterioare. Nu am înţeles niciodată de ce au întârziat atât de mult licitaţiile când finanţările erau aprobate. Râmnicul s-a confruntat anul trecut cu nu mai puţin de patru mari proiecte europene de infrastructură. A trebuit să le gestionăm pe toate, cu toate riscurile  implicate”, a spus Matei.
În prezent, în cazul proiectului în valoare de 52 milioane de lei, care include sistematizarea şi reabilitarea zonei centrale a municipiului Râmnicu Vâlcea, lucrările au ajuns la 60% stadiu de execuţie. Proiectul include amenajarea Pieţei Pietonale „Mircea cel Bătrân”, o parcare subterană de 200 de locuri, pasajul subteran „Cozia”, fântâni arteziene etc.

În Râmnicu Vâlcea se mai lucrează din bani europeni la reabilitarea Podului Maternităţii peste râul Olt, reabilitarea Parcului „Zăvoi” şi modernizarea şi transformarea Complexului de Agrement „Ostroveni Ştrand” dintr-unul de vară într-unul permanent. (domnuleprimar.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *