Râmnicu Vâlcea ar putea avea un stadion modern în următorii 4 ani

Râmnicu Vâlcea ar putea avea un stadion complet nou în următorii 4 ani, cel actual urmând să fie demolat, iar cel nou ridicat din fonduri europene, în locul actualei baze Oltchim, pe malul râului Olăneşti.

Cel puţin asta îşi doreşte fostul primar, Mircia Gutău, singurul care şi-a anunţat oficial intenţia de a candida la primăria municipiului.

Gutău spune că lucrările de reabilitare şi modernizare a actualului stadion ar fi mult prea costisitoare şi că se poate accesa un grant european pentru o construcţie nouă, pentru un stadion ultramodern de Liga I, care să corespundă standardelor europene. „Prin demolarea celui vechi, Parcul Zăvoi se va extinde astfel cu 50%, vâlcenii beneficiind de o zonă verde mult mai mare decât în prezent. Stadionul vechi a fost conceput pe o structură de rezistenţă specifică acestui complex sportiv, depăşită în cazul în care ne dorim alt stadion, cu o altă capacitate”, spune fostul edil.

Gutău mai menţionează alte două proiecte pe care viitoarea administraţie trebuie să le aibă în vedere pentru următorii patru ani.

Primul ar fi consolidarea Zonei Metropolitane şi, implicit, identificarea arterei de legătură a Râmnicului cu Autostrada Sibiu – Piteşti, un drum expres care să unească municipiul pe varianta cea mai scurtă cu acest culoar.

Celălalt proiect priveşte reamenajarea albiei râului Olăneşti, dar nu „pe principiul renaturării, cum se vorbea în anii anteriori, ci printr-o analiză privind modul cum poate fi reajustată, în scopul de a oferi un alt aspect celor două maluri”.

Acestea ar fi priorităţile mari pe cale Mircia Gutău le vede pentru următorii 4 ani, ca sarcini ale viitoarei administraţii.

Aşteptăm ca şi ceilalţi potenţiali candidaţi să propună vâlcenilor teme ale mandatului pe care îl doresc.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *