Râmnicenii ar cam trebui să investească în centrale de apartament în cel mai scurt timp…

Nu vrem să creăm panică dar, din informaţiile pe care le deţinem, furnizorul de energie termică din Râmnicu Vâlcea nu prea mai are viaţă lungă. Ceea ce înseamnă că după USG, CET Govora va fi următoarea companie cu destin incert.

Poate ne înşelăm noi dar dacă aşezăm cap la cap mai multe date, centrala termică vâlceană este cam pe copcă.

De altfel, încă de la preluarea sa în anii 2003, de câtre autorităţile locale, CET-ul a fost alături de Oltchim cel mai mare furnizor de corupţie, clientelism politic şi administrativ, cu mai puţin abordare economică, o uriaşă bulă de săpun care s-a spart complet prin marea eroare economic-populistă, când minele de la Berbeşti şi Alunu au fost preluate de societatea vâlceană.

Am scris în ultimii cinci ani despre marele cancer pe care l-au provocat economiei vâlcene, cele două surse de corupţie – Oltchim şi CET. Din fericire, prima a fost salvată prin Chimcomplex, cea de a doua, este deja spre amurg…

Aşa că uriaşul cu picioare de lut începe să se topească, vorbim de o bombă cu efect întârziat dar sfatul nostru este ca râmnicenii care vor să-şi ia măsuri de precauţie, să investească în perioada următoare, în centrale de apartament, pe gaze. Poate nu va fi aşa dar, la ora asta, şansele de a se prăbuşi colosul de pe platformă au depăşit 50%.

Şi Primăria Râmnicu Vâlcea ar trebui să se gândească din ce în ce mai mult la planul B.

Restul sunt teorii.

One comment

  • Mihai

    Și în continuare, nu vreți să spuneți nimic despre poluarea cauzată de acest „uriaș cu picioare de lut”, din cauza căruia plătim sute de milioane de euro Uniunii Europene. La voi cancerul poate fi doar „economic”.

    Bine că dă faliment. Poate, în sfărșit, ne trezim și noi și trecem pe o sursă de energie mai curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *