RAJDP – 860 miliarde lei,cifră pe 2018; Se pregăteşte de provocarea anului – Drumul de munte, al Athosului Românesc

În acest an am călcat drumul subcarpatic al Perteştiului, sau drumul prin Căţetu, două artere care au creat un nod rutier chiar în mijlocul judeţului. Drumuri care au scurtat distanţele din judeţul Vâlcea, între Est şi Vest, între Sud-Est şi Nord Est, drumuri care străbat cele mai frumoase păduri de stejar ale Vâlcii…

Aceste drumuri sunt opera regiei judeţene de drumuri, RAJDP, regie aflată în subordinea Consiliului Judeţean şi care, ca o particularitate, în acest decembrie, a reuşit să menţină toate drumurile circulabile, în condiţiile unor ninsori de 3 zile.

RAJDP-ul a construit poduri şi a pregătit astfel cale liberă unor ample lucrări de investiţii pentru 2019. Să amintim doar faptul că în acest an, RAJDP a semnat lucrări de peste 850 miliarde vechi, devenind una din cele mai profitabile companii aflate în subordinea Consiliului Judeţean.

„A fost pariul meu. Am ştiut că îl pot câştiga. Când toată lumea cânta prohodul companiei, eu am crezut în viitorul ei. Dar asta înseamnă o resetare a modului cum trebuie lucrat şi ce este mai important, eu cred că e necesar să ai o companie care în cazuri de calamităţi, de ninsori abundente, de reparaţii urgente ale carosbailului, remedierea unor alunecări de teren, să fie pe poziţii, pregătită în orice moment pentru intervenţii”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Să nu uităm că acum 2 ani, RAJDP era în pragul falimentului şi se cerea insolvenţa ei, fiind folosită doar ca vehicul electoral şi o vacă de muls atunci când era nevoie de acoperirea unor obligaţii…

În fine, anul 2019, pentru RAJDP este o provocare. Din drumurile finanţate de guvern, regia a câştigat cel mai greu, drumul Athosului, un drum care străbate trecătoare Muereasca până la Mănăstirea Frăsinei. Un drum extrem de dificil, drum care duce anual mii de pelerini, la una din cele mai căutate mănăstiri din România.

Acest drum va fi o carte de vizită şi de reuşita acestei lucrări, RAJDP, poate deveni un brand naţional.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *