Rădulescu: România este un stat european și dacă nu erau fonduri europene, inclusiv județul Vâlcea nu se dezvolta

Într-un interviu foarte bine realizat de Gheorghe Smeoreanu cu actualul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, liderul vâlcean a punctat strategia fondurilor europene și a statului nostru clar de stat al Uniunii.

Mai ales că ziaristul eurosceptic Gheorghe Smeoreanu a încercat să-l atragă într-o dezbatere ceva mai ostilă cu privire la pierderea ”suveranității României” în contextul integrării statului nostru în forul European, a consecvenței cu care România se află în tabăra anti-Rusia și anti-Putin.

”Domnule Smeoreanu, una peste alta, România este stat european și vă spun că dacă nu erau fondurile europene care au venit de la Uniunea Europeană, inclusiv județul Vâlcea nu se dezvolta pe sectorul drumuri, alimentări cu apă, modernizare spitale, modernizare școli. Asta cu bani europeni. Primarii au asfaltat toate ulițele cu fonduri prin AFIR. Am și beneficiat de pe urma acestui statut. Este adevărat că pe anumite sensibile trebuie să fim un pic mai prezenți dar respectând anumite reguli și uitându-ne la ce statut (politic extern n.r) avem. Pentru că da, nu poți intrerzice Ucrainei să treacă cu camioanele prin țara ta, ar fi culmea! Dar noi trebuie să protejăm producătorul român. Pe cel care face grâul românesc, rapița românească, trebuie să protejăm și producătorul nostru, neinterzicând tranzitarea României de către camioanele ucrainene”.

Jurnalistul Gheorghe Smeoreanu l-a adus pe Rădulescu și în zona serviciilor, despre care ziaristul spune că se amestecă prea mult în zona dosarelor de corupție, a celor de natură penală. Din nou liderul Consiliului Județean Vâlcea a parat această dezbatere, spunând că doar celor cărora le este teamă și au ceva de ascuns, au o problemă cu serviciile.

”Eu cred că serviciile secrete din România trebuie să fie extrem dde puternice. Coloana vertebrală a unui stat înseamnă servicii secrete puternice, armata puternică, biserică puternică, administrație publică puternică, parlament puternic și așa mai departe. Nu am de ce să intru în dezbaterea această dacă intră sau nu în procesele penale. Serviciile secrete trebuie să-și facă datoria. Cine face prostii să plătească. Seviciile să-și facă datoria lor, DNA-ul datoria lor, parchetele la fel”

Așadar două poziții pertinente ale unui lider PSD, în cazul a două subiecte care acum ceva vreme erau destul de tabu pentru social-democrați. Nu știm însă cum au fost receptate de nucleul veteranilor din PSD aceste raspunsuri care arată o poziționare a liderul PSD mai aproape de pozițiile ”rezist” decât de aripa conservatoare a partidului.

Întregul interviu al revistei Criterii poate fi urmărit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *