Rădulescu: Prin PNDL2, avem oportunitatea de a reabilita drumuri judeţene care nu au fost prinse în niciun program

Avem o veste care vine să lămurească sau să argumenteze declaraţiile recente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, cu privire la reabilitarea reţelei de drumuri judeţene.

Rădulescu oferea asigurări că în următorii 4 ani, Consiliul Judeţean are stabilită o strategie prin care  reţeaua de drumuri judeţene din Vâlcea va fi modernizată

Astfel, studiind alocarea fondurilor guvernamentale (PNDL2) pentru reţeaua de drumuri judeţene, se remarcă faptul că pe anumite tronsoane de drum, şi Consiliul Judeţean Vâlcea avea deja un program stabilit prin fondurile proprii.

Întrebat de noi cum vede acest aspect, Constantin Rădulescu, spune că această „suprapunere” de alocare bugetară, vine mănuşă şi contribuie la o lărgirea a frontului de lucru în privinţa modernizării drumurilor judeţene.

„Pot spune că am studiat lista şi evident că am găsit o soluţie care poate avantaja dacă nu toată reţeaua de drumuri judeţene, măcar mare parte din ea.. Da, aşa e, noi făcusem un plan şi o listă de priorităţi şi implicit stabilisem prin hotărâre de consiliu alocări de fonduri urgente pentru drumuri judeţene care necesitau reparaţii şi modernizări. La acea dată nu ştiam ce alocări vom primi prin PNDL2. Faptul că prin PNDL 2 au fost alocate anumite fonduri pentru drumurile la care şi noi alocasem, nu ne încurcă, dimpotrivă, ne ajută să extindem aria de lucrăi. Prin hotărâre de consiliu, alocările noastre iniţiale de fonduri le putem muta pe sectoare de drum care nu au fost prinse nici de CJ, nici de PNDL 2. Dau spre exemplu, drumul judeţean Milostea – Berbeşti sau Fărtăţeşti – Roşiile, prin Căţetu. Aici vom putea folosi fondurile noastre şi vom identifica împreună cu comisiile de specialişti şi alte puncte vitale de transport, astfel încât să putem asigura o modernizare uriaşă a reţelei de drumuri judeţene din Vâlcea”, ne-a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *