Constantin Rădulescu: Mai bine construim pentru oameni decât să dărâmăm construcţii pentru oameni

Propunerea Executivului Local din Bălceşti cu privire la desfiinţarea Căminului de Bătrâni nu a trecut marţi în şedinţa de Consiliu Local, grupul consilierilor PSD nefiind de acord cu soluţie înaintată de primarul PNL, Constantin Aleca.

Social-democraţii din Bălceşti susţin necesitatea transformării Căminului de Bătrâni într-un Centru de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi, păstrându-se astfel locurile de muncă şi evitându-se pe viitor situţia de a avea o clădire pustie în centrul oraşului.

Poziţia consilierilor PSD este întărită şi argumentată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu:

„În ceea ce priveşte situaţia de la Bălceşti, nu am multe de comentat, este o problemă de administraţie internă a oraşului, în care ar fi o ingerinţă intervenţia mea. Dacă mă întrebaţi însă personal acolo aş fi mai degrabă adeptul faptelor şi nu al unor discuţii virtuale. Că ce va fi, dacă va fi, cum va fi…sunt teorii. La ora asta, eu am sugerat că se poate efectiv concretiza totul într-o soluţie imediată, un Centru de Ingrijire şi Asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi. Este soluţia viabilă care permite acestui cămin să funcţioneze, să aibă finanţare, să avem locuri de muncă şi să ne încadrăm normelor europene de respectare a semenilor noştri. Este o sitiuaţie grea pentru un oraş, unde locurile de muncă nu sunt la orice colţ de stradă. În felul ăsta salvăm o situaţie grea pentru oraş. M-a bucurat că ideea noastră a fost îmbrăţişată de consilierii PSD din Bălceşti”, a spus Rădulescu.

În prezent, situaţia este incertă, Primăria din Bălceşti nerenunţând la ideea de a desfiinţa Căminul de Bătrâni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *