Rădulescu: Am semnat autorizația de construire cu firma care investește 20 de milioane de euro într-o fabrică de componente auto în Vâlcea

”M-am întâlnit astăzi, la sediul Consiliului Județean, cu reprezentanții grupului industrial Coskunoz din Turcia, companie care investește cca 20 de milioane euro în construcția unei fabrici de componente auto, în Drăgășani. Pentru mine, ca președinte al CJ Vâlcea, este importantă dezvoltarea mediului economic, fiindcă orice investiție care se realizează în județul Vâlcea înseamnă crearea de noi locuri de muncă pentru vâlceni. Sunt bucuros că am avut ocazia să îi întâlnesc și că sunt eu cel care a semnat autorizația de construire pentru ultimele investiții la fabrica de componente auto de la Drăgășani. Le mulțumesc reprezentanților Coskunoz pentru că au ales să investească în județul nostru și le urez mult succes în activitatea pe care o desfășoară la Drăgășani”

Grupul industrial Coskunoz din Turcia investeşte 20 de milioane de euro în construcţia unei fa­brici de componente pentru in­dus­tria auto, la Drăgăşani, în ju­deţul Vâlcea, aproape ju­mă­tate din investiţie fiind sus­ţinută de un ajutor de stat. Investiţia Coskunoz de­vine astfel al patrulea pro­iect industrial cu capital tur­cesc sprijinit cu ajutor de stat în ultimii trei ani, potrivit unei analize a ZF

Coșkunöz Holding, care activează în industria furnizoare de componente auto în Bursa, va produce piese pentru fabrica Renault din România.

Investiția de 20 de milioane de euro în Dragasani-România, va fi pusă în exploatare într-o zonă de 13.000 de metri pătrați. Fabrica este planificată să înceapă producția în masă în 2021 și se așteaptă să aibă o cifră de afaceri inițială de 37 de milioane de euro cu o capacitate de prelucrare de 27 mii tone oțel pe an în prima fază.

Într-o conferință de presă, Aptsan Saner, directorul general al Coșkunöz Metal Form, a reamintit că au înființat MA Coșkunöz în 2002 pentru a satisface nevoile industriei de aprovizionare cu automobile. Saner a declarat că aceste instalații au o capacitate de procesare de aproximativ 20 mii tone de oțel pe an.

  • „Am accelerat proiectele noastre de investiții externe pentru a ne crește prezența pe piața mondială. Investim în România în total 20 de milioane de euro și va fi un exemplu de succes. Am devenit cea mai mare companie furnizoare de componente pentru automobile din Turcia”.

CEO-ul Coșkunöz Holding (CEO) Erdem Acay a declarat că a înființat Coșkunöz Alabuga în Rusia în 2014. Acay a declarat că au obținut succesul așteptat în Rusia: „Am vrut să facem cu MA Coskunoz un pas înainte cu experiența pe care am câștigat-o din investiția noastră în Rusia.” (Hayat.ro)Sursa: Cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *