Radu Bărăscu: S-a încheiat în Govora epoca parangheliilor cu manele, mici și folclor mediocru, vom avea festivaluri cu muzică bună, valorificând în principal potențialul zonei

Viceprimarul Radu Bărăscu spune că epoca prostului gust, al aducerii pe scene a unor interpreți de calitate îndoielnică, specializați în ”cântece de nunți” sau ”de restaurante”, pe bani mulți, s-a încheiat în stațiunea Băile Govora.

”Vreau să ne recăpătăm blazonul. Să terminăm cu festivisme cu iz electoral, cu aducerea și reproducerea pe scene a unor spectacole care nici în ultimele comune din țară nu mai au succes. Să nu manelizăm această stațiune care acum un veac era o perlă a turismului balnear în Europa. Nu trebuie să ne ducem cu oferta atât de jos, ci trebuie să educăm publicul. Să relaxăm turiștii, să le oferim calitate și nu subcultură, paranghelii, mici și dansuri din buric. Da, vom avea Florile Govorei dar vom purta un dialog cu cetățenii să vedem ce așteptări au. Oltenia de sub Munte, unde este situată stațiunea Băile Govora are un potențial uriaș de tradiții, avem soliști de muzică populară de-ai locului, putem avea invitați de renume din muzica pop, folk din Râmnicu Vâlcea sau din țară. Putem realiza astfel un festival care să aibă o componentă locală puternică dar și calitate. Cine ar fi crezut că la Brezoi se va întâmpla un festival de renume internațional? De felicitat Consiliul Județean pentru efortul de la Mălădrești unde combină calitatea unor artiști cu potențialul zonei. Băile Govora poate învăța foarte multe de la aceste exemple. Un lucru este cert, nimeni nu mai dorește manele, prost gust, muzică de nunți sau de restaurante la un Festival Etalon al Govorei”, susține viceprimarul Radu Bărăscu.

Acesta menționează că pentru anul viitor, ediția festivalului Florile Govorei va fi un rezultat al dialogului cu cetățenii, în care acești vor fi întrebați despre genurile de muzică, artiști preferați. Consiliul Local va elabora un astfel de proiect, va gândi un concurs muzical, festivalul va fi diversificat cu expoziții de pictură, ateliere de teatru, mai multe scene în care să se desfășoare evenimente și se va încerca acoprirea tuturor genurilor muzicale.

De menționat că în acest an, Consiliul Local a anulat evenimentul pregătit de actuala administrație, până când acesta nu își va lămuri dosarul ajuns în instanță, privind preluarea abuzivă a unui teren din parcul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *