Racovița, investiții ample în infrastructură pe mai multe drumuri din localitate

Punctul Cornet va fi cel mai important nod rutier din judeţul Vâlcea, de pe culoarul autostrăzii Sibiu – Piteşti, aici urmând a se face legătura cu DN 7 (Valea Oltului şi implicit spre Brezoi şi Valea Lotrului) şi cu Drumul Judeţean care urcă la Perişani în Ţara Loviştei.

Sunt mulți oameni de afaceri care au studiat PUG-ul şi PUZ-ul exact în punctul Cornet, pentru a vedea care este exact traseul autostrăzii, care sunt utilitățile din apropiere, care este dispunerea bretelelor, a rampelor.

”Probabil că vor fi ridicate hoteluri, spaţii alimentare, staţii PECO, zone unde să fie amenajate pentru logistică, aici urmând a se întâlni mai multe axe rutiere importante. Zona cu siguranţă se va dezvolta enorm, asta traducându-se în  locuri de muncă şi beneficii pentru toată comunitatea şi Ţara Loviştei”, spune primarul Narcis Iliescu

În acest timp, în comuna Racovița edilul a continuat lucrările de modernizare a infrastructurii astfel, s-a efectuat recepția la finalizarea lucrărilor, pentru realizare ”sistem colectare și scurgere ape pluviale”, pe o lungime de 211 m., în satul Copaceni, Strada Pârăului.

”Ținem să vă comunicăm faptul că s-a efectuat recepția la finalizarea lucrărilor, pentru realizarea de trotuar pe o lungime de 525 m. și o pasarelă pietonală din beton, în satul Balota. Am promis acest trotuar și am respectat promisiunea. Cu sprijinul Consiliul Județean luccăm la rigole, drumuri, reabilitarea unor alunecări de teren. Pe DC 8 vom lărgi drumul cu rigole carosabile și se vor turna 2,5 km de asfalt. Avem în proiect modernizarea centrului comunei, să vaem un centru civic elegant. O veste bună, funcție de evoluția pandemiei, ne gândim și la o zi a localității”, adaugă Narcis Iliescu. 

Școala gimnazială a intrat în reabilitare, se vor amenaja 2 stații electrice de încărcare și se are în vedere achiziția a două microbuze electrice.

Narcis Iliescu mai adaugă și faptul că în acest an vor continua mai multe lucrări de infrastructură în comuna, Racovița putând să dezvolte o latura turistică, pentru cei care vor să rămână în zona, Țara Loviștei fiind una din cele mai frumoase depresiuni montane din România.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *