Racovița este asaltată de cereri pentru terenuri industriale

Dacă până acum un an, existau incertitudini cu privire la autostrada Sibiu-Pitești, odată cu prezența deja în zonă a antreprenorului turic, a finalizării proiectului tehnic și iminenta demarare a construcției propriu -zisă, investitorii au început să ia cu asalt primăria Racovița.

”Noi nu avem terenuri. Primăria nu dispune de suprafețele pe care le solicită. Noi le recomandăm sau îi punem în contact cu proprietarii de terenuri. Normal că se cer terenuri pentru spații de producție, pentru logistică, pentru diverse servicii. Aici va fi nodul și descărcarea pentru Valea Oltului. E firesc să fie interes pentru această zonă”, susține Narcis Iliescu.

Nodul de descărcare va fi în zona fostei stații de betoane a TCH-ului și există suprafețe întinse de teren riverane râului Băiaș. Aceste zone sunt foarte bune pentru investiții, mai ales că odată cu finalizarea acestui sector de drum de mare viteză, distanța până în capitală se va face în două ore și patru ore maxim până la granița de vest.

În acest timp, Primăria Racovița lucrează la amenajarea a 5 stații de autobuz și la descărcarea arheologică necesară construirii Centrului Integrat

 

Centrul Integrat Comunitar din Racovița înseamnă un program complex, dezvoltat pentru a sprijini comunitatea locală prin accesul la educație. Pentru a combate sărăcia, excluziunea socială și abandonul școlar în comunitate, vom  construi în Racovița un centru educațional în care copiii din familii sărace vor participa la activități extrascolare și vor primi zilnic o masă caldă. Copiii vor participa, de asemenea, la activități vocationale precum călătorii și tabere anuale, vor primi cărți, haine sau obiecte de igienă.

Și mai este  vorba de proiectele prin Anghel Saligny care vor ajuta localitatea să facă un pas important în modernizarea infrastructurii mare rutiere, pas important pentru atragerea de investitori. Investitori care se anunță de pe acum odată cu apropierea inceputului de lucrări la cele două loturi de autostrada care traversează comuna.

One comment

  • Nicky

    De ce mai toate articolele publicate de ramnicuvalceaweek.ro sunt scrise cu multe greșeli?! Este păcat, pentru că impresia pozitivă pe care ar putea-o induce aceste articole este parazitată de scrierea deficitară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *