Racovița: Drumuri asfaltate, parcuri, deschidere pentru investitori

Narcis Iliescu spune că Racovița trebuie să devină cartea de vizită a județului Vâlcea, mai ales că va fi prima comună legată direct de Autostrada Sibiu – Pitești.

”Am reușit împreună cu Consiliul Județean Vâlcea să reabilităm drumul principal care traversează comuna. Investim în reabilitarea centrului civic, ne ocupăm de instituțiile prublice, grădiniță, vrem să avem un centru frumos, elegat, mai ales că în apropiere va fi cel mai important punct de pe autostradă, cu parcări, sectorul de întreținere, poliția. O cale de intrare importantă în comuna Racovița și de aici spre toată Loviștea. Există cereri și de case și sunt cetățeni din alte județe care doresc să aibă aici proprietăți. În punctul Cornet este o zonă de interes pentru cei care doresc să dezvolte aici afaceri”, spune primarul Narcis Iliescu.

Din păcate, pentru lotul 2, lucrurile nu merg bine la capitolul exproprieri, identificări de terenuri, ceea ce întârzie antreprenorul care a câștigat lucrarea să vină în teren pentru a se apuca de proiectul tehnic.

Narcis Iliescu spune însă că localitatea pe care o administrează va cunoaște o dinamică pe segmentul de investiții și grație Programelor Naționale de Investiții datr și fondurilor europene.

Școala se află în reabilitare, se vor amenaja 2 stații electrice de încărcare și se are în vedere achiziția a două microbuze electrice.

Narcis Iliescu mai adaugă și faptul că în acest an vor continua mai multe lucrări de infrastructură în comuna, Racovița putând să dezvolte o latura turistică, pentru cei care vor să rămână în zona, Țara Loviștei fiind una din cele mai frumoase depresiuni montane din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *