R. Rădulescu: 300 de chimişti recent disponibilizaţi nu au bani de rechizite şcolare

Deputatul independent, Romeo Rădulescu, a criticat printr-o declaraţie de presă modul de „eficientizare” al activităţii de la Oltchim, considerând că sub nicio formă, o societate nu devine rentabilă prin disponibilizări colective.

„În urmă cu trei ani, guvernul Victor Ponta spunea că situaţia de la Oltchim se va rezolva în scurt timp şi în nici un caz prin disponibilizări. În schimb, după trei ani de guvernare PSD, vedem că numărul salariaţilor de la Oltchim se apropie de jumătate, faţă de câţi erau în vara anului 2012, merg aceleaşi secţii care au fost închise arbitrar. Care este progresul? Decât faptul că la început de an şcolar, alţi 300 de vâlceni şi argeşeni le spun copiilor că nu mai au loc de muncă şi nici bani de rechizite”, spune Rădulescu.

Acesta a reluat problema rafinăriei Arpechim, care ar fi trebuit să fie prioritatea guvernului pentru a salva combinatul vâlcean.

„Otlchim putea foarte bine să rămână în portofoliul statului, nu managementul, nu procesul de producţie, nu instalaţiile, nu salariaţii de la Oltchim erau problema. Problema era Arpechimul şi faptul că acolo s-au închis robinetele care asigurau fluxul de materie primă. Aceea trebuia să fie preocuprarea miniştrilor de resort în toţi aceşti ani, negocierile cu proprietarul rafinăriei. O rafinărie funcţională acolo, ar fi dus azi la o capacitate de producţie de sută la sută la Oltchim, indiferent de cine era proprietar, statul sau vreun privat!”, a spus parlamenmtarul vâlcean.

Acesta se teme că vor urma şi alte valuri de concedieri colective la Oltchim şi că zvonul că numărul final de angajaţi „va fi de maxim 6 – 700” se va adeveri.

„Dn păcate remarc cu stupoare că aceste concedieri au loc în prag de sezon rece, atunci când piaţa muncii se contractă. Dacă tot vrei să dai oameni afară atunci măcar fă-o în primăvară sau vară când angajatul se poate reorienta pe piaţa muncii. Ceea ce se petrece acum este o formă de cinism şi nu capitalism”, a conchis Romeo Rădulescu

Birou Presă

Deputat Romeo Rădulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *