Qatarul doreşte stabilirea unor relaţii cu România în domeniul zootehnic

Ambasadorul statului Qatar, Saad Mohamed Al-Kobaisi, a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că doreşte să intermedieze întâlniri între crescătorii de animale din România şi investitori din ţara sa.

‘Avem un plan de dezvoltare numit 20-30 şi obiectivul acestuia este să nu mai depindem de economia petrolieră şi încercăm să investim în dezvoltarea resurselor umane, în educaţie, în sănătate, în special în cercetarea din domeniul medical. Investim în infrastructură. De exemplu, statul Qatar a câştigat dreptul de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2022. Şi, pentru asta, Qatar va investi mai mult de 200 de miliarde de dolari în autostrăzi, în aeroporturi – unul e deja gata – şi în avioane’, a precizat ambasadorul Saad Mohamed Al-Kobaisi.

Potrivit acestuia, în prezent se desfăşoară procedura de achiziţie pentru a se construi stadioane în vederea desfăşurării Cupei Mondiale. ‘FIFA a cerut o capacitate de 80.000 de locuri. După Cupa Mondială, noi nu mai avem nevoie de stadioane şi statul Qatar le va dona statelor prietene şi aici intervine rolul României’, a afirmat ambasadorul Al-Kobaisi.

Acesta spune că România ar putea exporta apă, ţara noastră fiind ‘binecuvântată cu atâtea ape curgătoare’.

‘Ca şi ambasador acreditat la Bucureşti, vizitez România pentru a învăţa şi aprecia această ţară şi a stabili legături comerciale între crescătorii de animale şi oamenii de afaceri din Qatar. Comunitatea de aici, din România, este diversă, aveţi industrie, agricultură, zootehnie, de aceea există nenumărate oportunităţi de schimburi între ambele ţări. Qatar este o ţară mică, dar foarte bogată, are cel mai mare PIB din lume. De aceea, guvernul nostru a înfiinţat un fond de investiţii cu preponderenţă în agricultură, construcţii rezidenţiale etc. şi are multe alternative’, a precizat ambasadorul Qatarului.

Acesta a mai spus că asociaţiile crescătorilor de animale din România pot oricând merge în Qatar pentru a participa la expoziţii şi târguri tematice, neexistând vize de pentru a intra în ţară.

‘Avem o cursă de avion directă între Bucureşti şi Qatar’, a menţionat ambasadorul.

La întâlnirea care a avut loc joi la sediul Consiliului Judeţean au participat şi crescători de ovine din judeţul Vâlcea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *