Putin a reușit în doar 7 luni să facă praf „suveranismul”, de parcă l-ar fi plătit globalistii

Nu, nu este o prostie că a început neobligat de nimeni, un război inutil, mai mult, este o catastrofă in schimb. Putin a grăbit deznodământul unui conflict de paradigmă socială care ar mai fi durat vreo zece ani, cel puțin.

Prăbușirea imperiului rus, ultima relicvă național ultra conservatoare, din istoria lumii (orbanismul sau sârbismul, fiind doar niste pasteluri insignifiante la scara mondiala) pe care Putin o prefațează in aceste zile, nici că se putea face mai bine

Ai crede că Putin este platit de CIA sau de agenții establishmentului mondial să facă această nerozie. Atacare Ucrainei, un act voluntar și aleatoriu, fără a calcula consecințele, fără a cuantifica gradul de emancipare a slavilor de vest (ucrainenii), o conștiință națională și identitară care s-a cristalizat perfect la Kiev, plus alți factori care ar fi blocat aceasta tâmpenie, niciunul nu a fost luat în considerare de Putin.

Și un adolescent putea să-i spună lui Putin că Ucraina este un stat al dracu de căpos și autonom, numai dacă priveai meciurile lor de fotbal de la recentul european, un stat care nu va ezita o secundă de la o astfel de provocare. Mai ales una care sa îi desconsidere in esență.

Ucraina și NATO nu ar fi atacat în veci Rusia. Rusia este o tara care nu poate fi învinsă, deci trebuie sa fii dus cu capul sa ataci o țară care se întinde pe 12 fusuri orare și deține arme nucleare.

Deci Rusia nu era în niciun pericol. Decât cel al democratizării interne. Așa cum Maidanul ucrainean a contribuit în sensul bun al cuvântului in europenizarea Ucrainei.

Și cu toate astea Putin s-a aruncat într-o aventură complet sinucigașă, pe 24 februarie, o aventură care pune capăt chiar și ideii de suveranism. Noțiune ipocrita care, sub masca apărării unei identități naționale maschează dragostea pentru corupție, pentru o societate bolnava căpușătă  de grupuri de interese și de infracționalitate statală.

Paradigma sau mai bine spus, conflictul dintre ultraconservatori și globalisti ar mai fi durat cel puțin zece ani, prin retorică și dogmatism, până când economia lumii se întindea pe toate meridianele și paralele iar democrația prindea rădăcini chiar și în mlaștinile dictaturilor.

Putin a scurtat aceasta perioada. Soldații ruși care fug aruncând armele, ascunzându-se prin păduri arata cat de putred este sistemul construit prin minciună de acest Putin. Arată cat de lipsit de substanța este și arată cât de solida este alianța lumii, puterea civilizației, putere umanității in fata unor lozinci.

Putin nici dacă ar fi fost plătit de americani, de globalisti, nu ar fi fost atât de „meseriaș” in a prăbuși un eșafodaj de mituri la care se închină așa zisii suveranisti ai lumii. Care la aceasta oră tac și nu le vine să creadă cum harta Ucrainei se albăstrește din nou, redând speranța că binele mai devreme sau mai târziu va învinge. Pentru că asta ne-au învățat religiile lumii de la Zoroastru, Budha sau creștinism. Binele umanității este mai puternic decât lozinca mincinoasă a ortodoxismului ipocrit promovat de Kitul și Puțin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *