PSD a intrat în cursa electorală cu Mircia Gutau(PER) la primărie și Constantin Rădulescu la CJ Valcea

Bună ziua,

Astăzi, am depus lista de candidaturi pentru alegerea Consiliul Județean Vâlcea și candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Pentru început, aș vrea să vă vorbesc despre colegii mei, alături de care, în cei 4 ani ai actualului mandat, am implementat proiecte importante. Sunt cu toţi oameni deosebiți şi bine pregătiți şi, împreună, formăm o echipă puternică şi bine închegată, care va lucra pentru dezvoltarea judetului. În acest moment, în județul Vâlcea avem șantiere deschise sau deja finalizate, în care s-au investit peste 250 milioane euro. Alături de această echipă, am pregătit şi proiecte pentru viitor. Le mulțumesc din suflet pentru sprijin şi pentru efortul lor, le urez sănătate și îi asigur că vom rămâne, în continuare, echipa PSD.

Mă bucur să le pot spune vâlcenilor că PSD Vâlcea are o echipă puternică şi vizionară care, în următorii 4 ani, va implementa proiecte pentru județul Vâlcea și pentru binele oamenilor. O echipă echilibrată, cu o bună reprezentare a profesiilor și a vârstelor. Avem juriști, economiști, medici, profesori, ingineri, oameni cu experiență profesională și administrativă deosebită. Alături de bărbați, avem şi reprezentante ale femeilor din partid, în primele 17 locuri de pe liste, 17 fiind numărul de consilieri pe care ne-am propus să îl obținem.

Avem pe această listă și nume noi, nume de oameni care au ales să vină şi să contribuie, alături de mine și de Partidul Social Democrat, la punerea în practică a proiectelor noastre pentru județul Vâlcea.

În următorii 4 ani, priorităţile noastre sunt să avem cele mai bune spitale din Regiunea Oltenia – proiectele sunt deja lansate, urmând procedurile legale.

De asemenea, să avem toată rețeaua de drumuri județene reabilitată (acum avem reabilitaţi sau in curs de reabilitare 330 km) şi să rezolvăm problema colectării și depozitării deșeurilor. Suntem în fază avansată. Toate cele 89 de UAT-uri din județul Vâlcea au adoptat hotărârile de consiliu local pentru delegarea serviciului de colectare și depozitare a deșeurilor. Săptămâna viitoare va fi convocată ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Salubrizare, în urma căreia se va publica licitația pentru delegarea serviciului de salubrizare. In sfârșit, după 30 de ani, problema gestionării deșeurilor din județul Valcea va fi rezolvată.

Aşadar, acestea sunt trei dintre prioritățile noastre. Evident, nu vom neglija cultura, tineretul şi sportul. Vom sprijini, în continuare, fotbalul şi handbalul vâlcean. Deja, am demarat reînfinţarea echipei județene de fotbal.

Vom continua să investim în domeniul protecţiei sociale şi vom reabilita centrele de îngrijire de la Zătreni şi Bistriţa.

Sunt şi alte provocări importante, pe care le vom aborda în mandatul următor, iar turismul este una dintre acestea. Ne-am propus să dezvoltăm turismul vâlcean şi să reabilităm drumurile către cele mai importante atracții turistice.

Şi pentru că vorbeam de drumuri, vreau să ştiţi că vom reabilita, cu fonduri europene, DJ 646 (Babeni – Tomsani – Costesti – Manastirea Arnota); DJ 605 A (lim jud Gorj – Gradistea – Berbesti – Milostea); DJ 703 F (Fedelesoiu – Runcu- lim jud Arges), DJ 676 – unul dintre cele mai lungi drumuri din județul Vâlcea (Cerna – Slatioara – Rosiile – Tetoiu – Lapusata).

Nu vom uita nici de învăţământ, iar Cyber Smart Academy va fi o prioritate pentru mine şi o oportunitate pentru tinerii pasionați de IT din judetul Valcea, un proiect in cadrul caruia talentele nostre vor ramane acasa sa studieze, iar Valcea va deveni un centru de apararea cibernetica.

Vreau sa adaug că, la această dată, in judetul Valcea se lucreaza pe 50 santiere, in care se investesc 250 milioane euro, iar pentru prima parte a anului viitor avem pregatite 20 de proiecte pentru solicitare de fonduri nerambursabile. Suntem hotărâți să nu ratăm nici măcar un proiect pe fonduri europene, fiindcă în urmatorul mandat ne propunem sa atragem in judetul Valcea peste 350 milioane euro, doar noi, Consiliul Judetean.

În încheiere, vreau să le mulţumesc tuturor celor din echipa mea şi colegilor primari pentru buna colaborare şi să îi asigur că, in continuare, investitiile din judetul Valcea nu se vor face în funcţie de coloratura politică. De ce? Pentru ca eu consider ca trebuie să facem proiecte pentru oameni şi pentru binele comunității. Îmi voi respecta acest principiu şi voi rămâne mereu la părerea că: bine faci, bine găseşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *