Prundeni, una din cele mai dezvoltate comune din Vâlcea, mizează pe investitori

Prundeni este o localitate care se va dezvolta galopant în anii care urmează, pe toate axele economice, fiind una din cele două comune vâlcene care are parte de toate utilitățile și ne referim aici la gaze, canalizare, apă, străzi și o dispunere foarte avantajoasă pe DN 64 în Toscana României, zona viticolă Drăgășani.

”Azi am semnat pentru încă 8 drumuri și cu acestea ne apropiem de 90% asfalt în comuna Prundeni, ce va rămâne, resturi de drumuri sătești, le vom face din buget local. La nivel de asfalt jumătate din drumul vinului este deja reabilitat, asta înseamnă undeva la 5 km, am ajuns la prima cramă. Acest drum va impulsiona categoric dezvoltarea turismului de nișă în Prundeni și anume turismul viticol. Cel puțin 7 crame cu regim turistic vor funcționa aici”, spune Cristina Munteanu, primarul comunei Prundeni.

Edilul spune că în foarte scurt timp școala gimnazială va fi complet reabilitată, structura, interioare, mobilier, urmând a fi una din școlile etalon din această parte de județ.

În ceea ce privește agenții economici, în vară ar urma să intre în funcțiune, un nou combinat avicol, Cristina Munteanu spunând că alte 50 de hectare vor fi scoase în curând pentru a fi concesionate investitorilor care doresc să dezvolte aici afaceri.

”Ne interesează locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite. Suntem deschiși pentru orice investitor fie cu capital străin fie cu capital românesc, care poate oferi locuri de muncă în sectorul producție. Avem forță de muncă și sunt convins că un salariu decent ar putea repatria foarte mulți tineri care muncesc în străinătate”, mai adaugă edilul din Prundeni.

Comuna Prundeni se află la 30 de km de Râmnicu Vâlcea și la 15 de Drăgășani, exact pe drumul național care leagă cele două municipii și deține, alături de Orlești, cea mai bogată rețea de infrastructură de utilități. În acest moment localitatea înregistrează o creștere a populației, dat fiind faptul că în ultimii ani, a crescut numărul proprietăților achiziționate în zonă.

”Drumul Vinului” este însă de departe cel mai mare proiect agro-turistic al comunei vâlcene, un traseu de aproximativ 11 km care taie toată culmea dealurilor cu viță nobilă, legând comuna de bazinul viticol al municipiului Drăgășani.  Acest drum unește toate cramele din această zonă, oferind de la altitudine o imagine impresionantă a luncii Oltului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *