Prundeni a 11 -a stațiune turistică a Vâlcii și prima stațiune cu specific viticol din județ

Sunt șanse foarte mari ca în 2024, comuna vâlceană Prundeni să înceapă demersurile pentru a se consolida drept stațuune turistică cu specific viticol. Doar până în prezent sunt 7 pensiuni-crame oficial declarate, urmând ca în acest an, cel puțin alte trei să se construiască. Tot aici, urmează a se îmbutelia un vin spumant (șampanie) iar drumul viilor, un traseu spectaculos, numit Transalpina vinului se transformă lunar, astfel încât aici va fi inima turistică a localității, administrată impecabil de Cristina Munteanu.

Edil care a reușit doar anul trecut să atragă în comună aproximativ 20 de miliarde de lei vechi iar anul acesta sumele vor fi dublate. Atât fonduri guvernamentale, cât și europene dar și prin Compania Națională de Investiții.

”Toată primăria la această oră lucrează pentru proeicte. Cuvântul de ordin a fost atrageți banii. Avem deja aprobate prin PNRR, camerele video 69, digitalizarea instituției, piste de biciclete, urmează extinderea rețelei de canalizare, dotarea școlii cu moblier dar și mobilier specific unui cabinte de psiho-diagonză și consiliere. Vom reabilita, moderniza și dota dispensarul uman. Vom termina de asfaltat toată trama stradală, 12 drumuri prin Anghel Saligny și alte 3 prin fonduri locale. În acest an vom cadastra trei sectoare și semnăm un nou contract pentru alte 3 sectoare, astfel încât lunca Oltului pe tot teritoriul comunei noastre să aibă carte funciară”, susține Munteanu.

Localitatea efectiv aproape și-a dublat veniturile proprii în doar un an financiar, devenind o destinație pentru 50 de familii de orășeni care fie au revenit acasă fie sunt străinași și au optat pentru Prundeni ca zonă de destinație imobiliară.

”Vom implementa proiecte de dezvoltare a comunei Prundeni și  vom da cetăţenilor posibilitatea de a-şi aduce contribuţia la creşterea gradului de bunăstare, de a lua atitudine şi de a avea un cuvânt de spus – acţionând împreună cu toate sectoarele comunităţii pentru a crea un viitor cât mai durabil..Cred că fiecare generaţie îşi are propriile provocări, iar de-a lungul istoriei acestea s-au confruntat cu responsabilităţi diferite. Responsabilitatea generaţiei actuale este de a crea o societate durabilă. Trebuie să asigurăm generaţiilor care ne vor urma posibilitatea de a se bucura de minimum de cerinţe pentru o viaţă sănătoasă”, a conchis Cristina Munteanu.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *