Provocarea edilului Dumbravă: Refacerea totală a rețelei de canalizare din Sutești, dovedită nefuncțională

Primarul din Sutești, Alin Dumbravă spune că singura alternativă pentru ca localitatea  să aibă o rețea de canalizare este un nou proiect și o nouă rețea.

”Nu am vrut să dau această informație, neplăcută pentru localnici, până nu am toate datele. Am adus o firmă de exeprtiză care a verificat cu un dispozitiv video perfomant toată rețeaua de canalizare. Rezultatele au fost din păcate, neplăcute. Rețeaua de canalizare este compromisă în proporție de 90%. Trebuie alt proiect, altă axă de finanțare, dar suntem obligați să o facem. Vinovați? Nu sunt eu în măsură să indic vinovații. Datoria mea este să caut soluții și să depun un nou proiect pe CNI”, spune primarul din Sutești.

Dumbravă este decis să deschidă localitatea spre noi axe de dezvoltare și să utilizeze toate resursele pentru a ridica nivelul de trai și calitatea vieții.

”Din fericire suntem așezați în ținutul viilor, în aria periurbană a municipiului Drăgășani. Asta înseamnă ca trebuie să profităm de acest aspect, mai ales că în Drăgășani a luat amploare dezvoltarea industrială. Suteștiul poate fi un debușeu sau o anexă economică pentru companiile care doresc să se extindă. În acest sens, avem proeictul de gaze naturale, o prioritatea. Suntem deschiși pentru cei care doresc să investească în turismul viticol și spun că în câțiva ani, comuna noastră va fi una de neocolit pe harta Vâlcii”, mai spune edilul din Sutești.

În prezent la Compania Naională de Investiţii sunt mai multe proiecte care vizează reabilitarea sălii de sport, reabilitarea şi modernizarea dispensarului medical, precum şi modernizarea străzii Sf. Ioan, cu asfalt, şanţuri dalate, acces la proprietăţi.

Comuna Suteşti, localitate cu 3000 de locuitori, cu o dinamică economică, oferă numeroase avantaje pentru mediul de afaceri atât prin poziţia geografică (bazinul viticol al Drăgăşaniului), resursele, oportunităţile disponibile, cât şi prin infrastructura în curs de modernizare şi proiectele care urmează să fie implementate..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *