Proteste din nou la Vâlcea; de data asta pentru apărarea numelui Steaua Bucureşti

foto: Gabi Cârjaliu

Suporterii Steaua au organizat sambata un miting de protest in toata tara in fata prefecturilor locale. Organizatorii protestului din Valcea i-au invitat pe  toti suporteriii Stelei si toti iubitorii de fotbal sa participe la acest miting.

„Steaua nu moare, Steauna nu se colonează , Steaua este numai una, cea din prima ligă. Haideţi să luptăm pentru dreptate”, spune Gelu Bubu.

Organizatorii sau mai adăugat: „Nu va place Becali ? Nici noua ! Sa nu lasam ura fata de un om sa ne intunece mintile ! Aceasta echipa a adus pentru toata lumea fericire prin rezultatele internationale din ultimii 15 ani ! Sa nu lasam armata sa ne fure iubirea, certitudinea reprezentarii cu succes in Europa, realitatea, bucuria viitoare ! Nu putem rupe fiecare o bucatica din Steaua si sa spunem asta este Steaua cea adevarata, Steaua mea ! Steaua este a tuturor romanilor ! Armata sa – si vada de menirea ei ! Vor bani ? Sa – si mai faca un cimitir in Ghencea ! Ghencea 3 ! Au teren destul !”

Fotbal Club Steaua București,[5] cunoscut mai mult ca Steaua București este un club de fotbal din București, România, care evoluează în Liga I. Este echipa românească de fotbal cu cel mai mare succes pe plan național și internațional. De-a lungul istoriei, a câștigat cele mai multe campionate, cupe și supercupe ale României, obținând 26 de titluri în Campionatul Național, 22 de Cupe , 6 Supercupe ale României și 2 Cupe a Ligii. De asemenea, Steaua a fost prima echipă din blocul comunist și singura din România care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, precum și a doua echipă est-europeană și singura din România care are în palmares Supercupa Europei.

În prezent, Ministerul Apărării a înfiinţat un nou club de fotbal cu acelaşi nume – Steaua Bucureşti, câştigând în instanţă acest drept.

Iniţiatorul protestului este Cătălin Biriş, în vârstă de 48 de ani. Biriş este şofer în Anglia de 3 ani, însă va veni în ţară pentru manifestaţie. El a mai încercat să organizeze un protest anul trecut în capitală.

„Eu am încercat să fac asta anul trecut în București cu participarea din întreaga țară, dar am avut niște piedici, iar răspunsurile dinspre Capitală nu erau pozitive. Acum situația stă altfel. Noi voiam să facem mitingul la sfârșitul lui martie în toată țara în afara Bucureștiului, dar la solicitarea steliștilor am grăbit lucrurile și am decis să-l facem pe 25 februarie”, a spus Biriş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *