Protest pentru apărarea parcului din centrul staţiunii Olăneşti

 Mai mulţi cetăţeni au protestat luni dimineaţă la Primăria din Băile Olăneşti faţă de intenţia edililor de a face un schimb imobiliar cu un om de afaceri din staţiune, în urma căruia acesta ar fi beneficiat de un teren dintr-unul din parcurile staţiunii.

Oamenii i-au cerut primarului staţiunii să nu distrugă zonele de agrement şi de promenadă şi să nu sufoce staţiune cu clădiri, spunând că dezvoltatorii imobiliari pot să construiască în afara zonei centrale.

Locuitorii din Băile Olăneşti au cerut primăriei un moratoriu prin care să declare zona centrală a staţiunii închise pentru noi autorizaţii de construcţie.

Proprietarii complexului hotelier ‘Olăneşti Riviera’, cel mai mare investitor din staţiune, s-au aliat protestului, cerând primăriei să înceteze ‘schimburile ilegale’ de terenuri.

‘Olăneşti Riviera, în calitate de cel mai mare investitor şi agent economic din staţiune, nu poate asista pasiv la modul cum primăria derulează acest gen de afaceri’, a afirmat pentru AGERPRES directorul complexului turistic, Liliana Uţă.

Contactat de AGERPRES, primarul staţiunii Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, a declarat că ‘informaţia este falsă’, primăria nefăcând niciun schimb de terenuri.

‘A existat o ofertă a unui om de afaceri care deţine în centrul oraşului un hotel de a face un schimb de terenuri, cu parcul din zona Poştei, pentru a construi un teren de sport. Dar oferta nu a fost luată în considerare de primărie. Ne gândim şi la propunerea locuitorilor de a nu permite sufocarea zonei centrale a staţiunii cu noi construcţii’, a precizat Sorin Vasilache.

Primăria Băile Olăneşti a fost supusă în ultimii patru ani mai multor verificări de către Inspecţia de Stat în Construcţii privind modul cum s-au dat autorizaţii de construcţie şi schimburi de terenuri în staţiune, primăria fiind amendată în repetate rânduri pentru nerespectarea normelor de urbanism. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *