Proiectul Vlădeşti – Bujoreni, varianta care ar uni direct Olăneştiul de Călimăneşti

Fundătura, Pleaşa şi Trundin sunt trei poveşti de lângă Râmnicu Vâlcea. La nici 4 km de centrul municipiului, se află trei paradisuri, trei cătune în mijloc de pădure, unde aerul este curat, pădurea este fermecată, peisajul este divin. Sate de vacanţă sau complexe rezidenţiale, asta ar putea fi destinaţia acestor vechi mahalale ale Vlădeştiului.

Oricum, comuna situată în marginea vestică a Râmnicului a devenit un mic oraş, lucrările care s-au executat aici au urbanizat complet aşezarea păstorită de Sorin Ghiţă.

„Turismul şi caracterul rezidenţial sunt cele două coordonate ale Vlădeştiului. În următorii patru ani, Vlădeştiul va rivaliza cu orice cartier elegant de oraş, opţiunea pentru cei care doresc să se mute aici va deveni o prioritate”, spune edilul din Vlădeşti.

Drumul Naţional care străbate localitatea, drumul Olăneştiului, cum mai este el cunoscut, a fost, în 2015, asfaltat. Se lucrează la trotuare, urmând ca, în viitor, să fie schimbat iluminatul public şi să fie pus mobilier urban.

sorin ghitaPotrivit statisticilor, comuna Vlădeşti a înregistrat cel mai mare număr de noi locuinţe construite în ultimii ani, localitatea devenind o opţiune pentru dezvoltatorii imobiliari, concurând, la acest capitol, cu Bujoreniul.

Însă cel mai mare  proiect pe care administraţia din Vlădeşti îl pregăteşte cu Bujoreniul este legătura rutieră directă dintre cele două localităţi, o legătură care ar aduce mai multe beneficii. În primul rând, drumul străbate dealurile de vest ale Râmnicului, aducând o nouă perspectivă turistică şi imobiliară de lux, dar ar şi scurta, implicit, legătura dintre Călimăneşti şi Olăneşti, evitându-se tranzitarea Râmnicului.

„Proiectul ar urma să fie implementat în următorii 4 ani, pe Zona Metropolitană, şi este, de departe, cel mai important, nu doar pentru Vlădeşti sau Bujoreni, el este important pentru Călimăneşti, Olăneşti, Râmnic, Păuşeşti. Este o investiţie care ar genera dezvoltarea mai multor domenii – imobiliar, turism etc”, a mai spus Sorin Ghiţă.

Şi atunci cele trei cătune de care am pomenit la începutul materialului ar fi cu adevărat valorificate.

AP

One comment

  • tot eu

    Nea ghita care se crede mare primar la Vladesti ar face bine sa curete mai intai padurile de gunoaie. Nu a fost in stare sa aduca macar cate un tomberon in cele 3 ” catune paradisuri”, si acum vrea proiecte pe turism. In viziunea dumnealui, localnicii trebuie sa fie multumiti ca nu le-a ajuns gunoiul sub ferestre cum e in Bucuresti. Mai au si pretentie sa aibe un tomberon in varful dealului? Cand se va termina odata cu aceste jigodii care sufoca saraca tarisoara si o aduc catre distrugere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *