Proiectul unui nou drum de mare altitudine în Vâlcea a fost depus pentru avize de Primăria Mălaia

Drumul care leagă stațiunea vâlceană Mălaia de Polovragi a fost depus la Ministerul Mediului pentru avize, după cum susține, primarul Puiu Dinculescu.

”Este o primă etapă din cel mai îndrăzneț proiect al acestei regiuni. Un proiect care ar duce la realizarea unei a două șosele de mare altitudine în Vâlcea, drum care leagă frumoasele lacuri ale Mălăii de Cheile Oltețului, traversând zona înaltă, de creastă a Munților Căpățânii. Este un proiect complex care va aduce beneficii uriașe pe viitor turismului din cele două județețe. A fost depus la Ministerul Mediului pentru avize. Neceare, deorece vorbim de situri protejate, de ecologie, de natură și vrem ca această șosea să afecteze cât mai puțin factorii de mediu, ecosistemul”, precizează edilul din Mălaia.

În stațiune se continuă lucrările la cadastrul sistematic, fiind semnat la OCPI, un nou contract care prevede alte sectoare de cadastrat. Și se lucrează la refacerea captărilor de apă din satele Ciunget și Săliște.

De altfel, Dinculescu urmează să depună pe AfM extinderea rețelei de canalizare, rețea care în prezent urmează să fie implementată prin Anghel Saligny. Tot prin Anghel Saligny se realizează și rețeaua de apă, lucrare care va fi scoasă la licitație în cursul lunii aprilie.

La solicitarea populației din Ciunget se va construi o capelă la biserica din sat.

Mălaia este localitatea care a devenit a opta stațiune a Vâlcii, un fapt care se subînțelegea, comuna vâlceană aflându-se în majoritatea clasamentelor pe una din cele 3 poziții, drept comuna cea mai frumoasă din România.

Cu peste 100 de locuri de cazare, cu zone spectaculoase din punct de vedere geografic, cu zeci de cascade, cu chei unice în România, cu nu mai puțin de 4 lacuri, Mălaia este în topul național al zonelor rurale frecventate de turiști. Doar în ultimii doi ani au fost emise aproximativ 10 certificate de urbanism pentru structuri de cazare, comuna Mălaia cu peste 2,3 milioane de lei (1.134 per capita)  venituri estimate pe 2023 este pe locul 3 în Vâlcea, la venituri pe cap de locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *