Proiectul reabilitării cinematografului Parc din Băile Govora a intrat în linie dreaptă

Primarul staţiunii Băile Govora, Mihai Mateescu, se declară optimist că după 11 ani de demersuri proiectul privind reabilitarea cinematografului Parc, clădire de patrimoniu a arhitectei Virgina Haret, va obţine finanţarea din partea Guvernului.
“11 ani de acte, de demersuri, de solicitări, de drumuri la Bucureşti, pentru a salva una din bijuteriile de patrimoniu din judeţ. Este vorba de cinematograful Parc, un monument splendid de arhitectură realizat după planurile doamnei Virgina Haret, prima femeie arhitect din Europa, clădire care a ajuns azi o ruină. Acest aşezământ cultural a fost emblema boemei româneşti din perioada interbelică, aici veneau familiile industriaşilor din România, se organizau campionate de bridge, Govora fiind de departe locul preferat de elita românească dintre cele două războaie. Am primit de la Bucureşti răspunsul pe care îl aşteptăm că cinematograful Parc va fi finanţat în acest an din fondurile Companiei Naţionale”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Mihai Mateescu.
Suma estimată pentru reabilitarea clădirii se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. După reabilitare, aceasta îşi va menţine scopul funcţional, sală de cinema şi sală de spectacole, potrivit edilului.
Cinematograful Parc a fost ridicat în anul 1929, arhitect fiind Virginia Haret. Acesta se află în mijlocul parcului staţiunii, o grădină publică amenajată de peisagistul Emil Pinard.
În ultimii doi ani, staţiunea Băile Govora a mai beneficiat de o finanţare de 9 milioane de euro, în urma căreia au fost amenajate parcul, aleile de cură balneară şi falezele de promenadă de pe malurile pârâului Hinţa care străbate localitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *